Kerek évforduló

2023.12.08. 15:57

Negyven éve város Sümeg

Bár még zajlanak az adventi programok, a szervezők, így a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ munkatársai is készülnek a jövő év első szombatjára eső városnapi ünnepségre.

Szijártó János

Kerek évfordulót ünnepelnek 2024. január 6-án Sümegen, ugyanis ekkor lesz kerek negyven éve annak, hogy a település városi címet kapott. Ehhez igazodva az ünnepségen színvonalas műsorok várják az érdeklődőket, és ahogy az korábban is történt, a városi kitüntetéseket is átadnak. Ezen kívül Sümeg régen és ma címmel Szabó Sarolta és Mérnyei Emília közös kiállítását is megtekinthetik a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ látogatói. A tárlaton bemutatják Szabó Sarolta, Sári néni egykori rajztanárnő tollrajzait, amelyeken a régi – 1960-70-es évekbeli - Sümeg elevenedik meg. Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy Mérnyei Emília napjainkban készült fotói ugyanabból a látószögből örökítik meg a várat és a város házait, utcáit. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában