Veol podcast

2023.10.18. 13:21

Reményt ad az emlőműtött nők számára a Fagyöngy Egyesület

Komaniczki Zoltán

Podcast pódium - 2

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, amely alkalomból a veszprémi Fagyöngy Emlőbetegek, Gyógyultak és Támogatók Önsegítő Egyesülete minden évben megrendezi Séta a nők egészségéért! című eseményét – idén október 21-én 10 órától tartják a rendezvényt, amely a szűrő- és önvizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet – a programról beszélgetünk Lángné Janni Margit alapító, tiszteletbeli elnökkel, és az egyesület irányítását átvevő Reitner-Szanyi Anitával.

Reitner-Szanyi Anita és Lángné Janni Margit 
Fotó: Komaniczki Zoltán

Lángné Janni Margit elmondta, a szervezet megalakulásakor onkológiai főnővérként dolgozott, és jól látta, milyen problémákkal néznek szembe az  emlőműtött nők, akik sokszor titkolták a sorsukat, így elhatározta, hogy mindent megtesz értük azzal, hogy a szervezet kézen fogja őket, a közösség erejével visszaadja a nőiességüket, a gyógyulásba vetett hitüket. 2012-ben történt, hogy megnyertek egy, a témában kiírt pályázatot – ekkor indították el a sikeresnek bizonyult Séta a Nők Egészségéért a Mellrák Ellen című rendezvényüket. Reitner-Szanyi Anita arról beszélt, hogy érintettként került kapcsolatba a Fagyöngy Egyesülettel, nagyon fontosnak tartja az ön- és szűrővizsgálatokat. Úgy érzi, abban tud segíteni, hogy a saját példáját mutatja fel: bárkinél, bármelyik életkorban kialakulhat a betegség, de sohasem szabad beletörődni a sorsukba, legyenek nyitottak, találják meg az életcéljukat.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium Komaniczki Zoltánnal. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában