Elismerés

2023.10.11. 21:11

Ketten érdemelték ki a Vajda Márta-díjat

A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban jótékonysági bált rendezett a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány. Az est keretében Horváth Ildikó gyógypedagógus és Pente Kevin 10. osztályos tanuló Vajda Márta-díjat vehetett át.

Haraszti Gábor

Pedagógusok a díjátadón

Forrás: alapítvány

Az alapítvány három év kihagyás után ismét jótékonysági bált szervezett a gimnázium aulájában. A megjelenteket Csutiné Papp Orsolya, a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény intézményvezetője, valamint Erki Alexandra, az alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte. Utóbbi kiemelte, az idei bálra közel 180-an fogadták el meghívásukat, ami abszolút rekord. Nemcsak a vendéglétszámban sikerült rekordot dönteniük, hiszen a tombolanyereményeik száma meghaladta a 150-et, amiért nagyon hálás volt a felajánlóknak. 

Az alapítvány 2022-ben alapította meg a Vajda Márta-díjat. Minden évben ezzel szeretnék elismerni olyan gyermekek és felnőttek munkáját, akik az alapítvány szellemiségével összhangban kitartóan tevékenykednek. 

Az első két Vajda Márta-díjat Horváth Ildikó gyógypedagógus és Pente Kevin 10. osztályos tanuló vehette át. 
Forrás: alapítvány

– Az első két Vajda Márta-díjat Horváth Ildikó gyógypedagógus és Pente Kevin 10. osztályos tanulónk vehette át. Ildikó hosszú évtizedek óta tartó áldozatos gyógypedagógusi tevékenységével, a gyermekekkel végzett kitartó, szeretetteljes gondoskodással, a zenei tehetséggondozással, új módszertani eszköztár bevezetésével érdemelte ki a díjat. Kevinre világszintű sporteredményei, kitűnő tanulmányi eredménye, kiváló szakmai munkája, kimagasló közösségi szereplései, vers- és prózamondó versenyeken elért sikerei miatt esett az alapítvány kuratóriumának választása. Tehetségünk korábban, az évnyitón vette át az elismerést – mondta a kuratóriumi elnök. 

A díjátadást követően az iskola növendékeinek zenés műsora, majd a pedagógusok tánca következett, a rendezvény a vacsora elfogyasztása után tombolával és hajnalig tartó tánccal zárult. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában