Gyász

2023.10.25. 08:43

„Gyermekem volt a gyerekeim mellett” - elhunyt a hős magyarpolányi mentőkutya, Lendon

Szivszorító szavakkal búcsúzik a törökországi földrengés után is helytálló mentőkutyától, Lendontól gazdája, társa, barátja, Kulcsár József.

Kovács Erika

Lendonnak 11 évnyi élet és 9 évnyi segítség, szolgálat adatott meg

Forrás: Napló

Fotó: Kovács Erika

Kedden számoltunk be róla, hogy Lendon, a magyarpolányi székhelyű, Kulcsár József vezette Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat tizenegy éves németjuhász mentőkutyája beteg lett. Akkor még arról tudtunk írni, hogy egy daganatot akarnak az eb testéből eltávolítani, és hogy a műtét, valamint a felépülés során fellépő költségek jelentős kiadást jelentenek, ezért a segítő szervezetnek anyagi támogatásra van szüksége.

Este szomorú hírt kaptunk: Lendon nem élte túl a műtétet. A segítő szervezet közösségi oldalán megrázó szavakkal írta le az utolsó közös napot és az elmúlt éveket Kulcsár József. A németjuhász a rendelőbe nyugodtan érkezett, az orvos kezét is megnyalogatta. Aztán a műtét közben elszakadt egy artéria. 

− 12 hetes órába került hozzánk, hozzám. 2012-ben a Jézuska hozta karácsony szenteste −  idézte fel a posztban Kulcsár József, hozzátéve, hogy hamar összeszoktak, sokáig együtt aludtak. 

Mindenhova elkisért, mindegy volt, hogy milyen terepen dolgoztam, nem félt semmitől. 11 évig volt a gyermekem a gyerekeim mellett. 11 évig volt hű társam, BARÁTOM és Családtag. 

Lendon is ott volt az idén Törökországban, hogy a török-szír határt megrengető földrengés után segítsen a bajba jutottakat megtalálni. Eddig Lendon több túlélőt, de holttesteket is talált a földi pokolban februárban. Az egyik legmegrázóbb az volt, amikor egy fiatal anyát és négy gyermekét találta meg, de sajnos már egyikük sem élt. Erről Kulcsár József megtörten nyilatkozott annak idején portálunknak.  négy túlélőt és tíz halottat talált meg a romok alatt.

Lendon és Kulcsár József talált meg 2020-ban egy Fűzfőről eltűnt idős asszonyt. Mint a mentőszervezet posztjában olvasható, személykereső és kutató kutyaként 9 évig dolgozott és itthon több száz családnak és bajba jutottaknak segített... és segít immár odafentről. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában