Segítettek

2023.08.28. 19:00

Pápán összefogtak a beteg gyerekekért

Ötödik alkalommal rendezték meg a volt Kilián-lakótelep játszóterének környékén a nyárbúcsúztató napot, melyet másodjára kötöttek össze jótékonykodással. Az esemény kedvezményezettje az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány volt, melynek a nap végére 430 500 forint forint gyűlt össze.

Haraszti Gábor

Az év egyik legmelegebb napján folyamatosan érkeztek az adományok Fotó: Haraszti Gábor

Kovács Zoltán és Gőgös Zoltán 2007-ben, az 1 és 2 forintos pénzérmék kivonásakor döntött úgy, hogy bár fideszes és MSZP-s képviselőként sok kérdésben nem értenek egyet, a beteg gyerekek érdekében összefognak. Így született meg az alapítvány létrehozásának ötlete, aminek anyagi hátterét az 1 és 2 forintosok összegyűjtésével alapozták meg. A jótékonysági főzésen reggeltől készült a kondérokban a pörkölt, Pődör László szervezőtől megtudtuk, 100 kilogramm húsból 500 adag ételt főztek. Az ünnepélyes megnyitón Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Unger Tamás alpolgármester és Gőgös Zoltán alapító köszöntötte az érdeklődőket.

– Aki egy falatot is eszik és támogatja a jótékonysági főzést, azzal egy nemes ügyet, a beteg gyerekek javulását, életének könnyebbé tételét támogatja – fogalmazott Kovács Zoltán. – Annak ellenére, hogy Gőgös Zoltánnal egykor a parlamenti patkó ellentétes oldalán ültünk, Pápa vonatkozásában mindig találtunk olyan ügyeket, amikért össze tudtunk fogni. Az elmúlt években jó néhány akciót bonyolítottunk le, például 37 gyengén látó kisgyermeknek vásároltunk szemüvegkeretet, vagy épp gyógytornára szállítottunk egy picit Budapestre, mert a szülőknek nem volt rá anyagi lehetősége. Köszönjük mindenkinek, hogy az étel megvásárlásával támogatják kezdeményezésünket.

Unger Tamás beszédében az összefogás fontosságát emelte ki, azt, hogy egy civil kezdeményezéshez az önkormányzat az első pillanattól kezdve szívesen csatlakozott. A nap folyamán a Győri Karibi Táncegyesület, a Gráciák és a Rocklife Cover Band is színpadra lépett. A kicsiket kézműves-foglalkozás, játékpark, trambulin, lufihajtogatás várta. A színpadi fellépők mellett veteránautók is várták a Nyárbúcsúztató városrészi napra látogatókat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában