Összekovácsoló megmérettetések

2022.12.20. 16:00

Szúdokuban és népdalban is kiválók

A község általános iskolájában tanuló tehetséges diákok az idei tanévben is számos sikert értek el.

Tisler Anna

Általános iskola, Csögle

Forrás: Google Maps

A devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola által meghirdetett Advent Fényei Művészeti Fesztiválon a csöglei diákok ének és színpadi produkció kategóriában kiváló eredményeket értek el. Gyémánt minősítést érdemelt a nyolcadikos Bognár Boglárka és Kövi Veronika, a hetedikes Kövi Dóra, aranyat kapott a negyedikes Kulcsár Szófia, a harmadikos Sági Fanni, Gaál Hanna, Lócsi Hanna, az első osztályos Kovács Borbála és Kovács Benedek  ezüst minősítést szerzett. Felkészítőjük Gáncs Andrea énektanár volt.

A Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ népdaléneklési versenyén a csöglei intézményt 11 diák képviselte. Bognár Boglárka, Kövi Veronika, Kövi Dóra, Kovács Fanni, Kulcsár Szófia, Gaál Hanna,  Lócsi Hanna, Sági Fanni, Székely Szonja, Kovács Borbála  és Kovács Benedek számos arany, kiemelt arany minősítéssel, nívódíjjal tért haza. 

A devecseri iskola által szervezett Gárdonyi Tehetséggondozó Versenyen a negyedikes Hajmási Eszter A só című mesével gyémánt minősítést szerzett, Tóth Szonja pedig A kőlevessel bronzot kapott. 

Noszlopon a Somlókörnyéki Mesemondó Találkozón ugyanazzal a mesével Hajmási Eszter gyémánt, Tóth Szonja ezüst minősítést szerzett. 

Az iskola benevezett a kétfordulós székesfehérvári szúdokuversenyre, és öt tanulója bejutott a második fordulóba, ahol a 3–4.osztályos korcsoportban Kósa Patrik az első helyen végzett, az 5–6.osztályosoknál Halasi Lorena első, Sarus Dorián második lett. A 7–8.osztályosoknál Svendor Áron győzött, Bognár Boglárka a második helyen végzett. 

A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában rendezett  Veszprém megyei szúdokubajnokságon első helyezést ért el a negyedik osztályos Kósa Patrik, a hatodikos Halasi Lorena és a nyolcadikos Svendor Áron. Második lett a hatodikos Sarus Dorián, ötödik a másodikos Fülöp Zoltán. Hibátlan teljesítményéért az ötödikes Németh Lara és a hetedikes Sági Kristóf oklevelet kapott. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában