Több mint százan vettek részt

2022.12.31. 11:14

Szalay Gyöngyi emlékére futottak Tapolcán

A Szalay Gyöngyi-emlékfutáson több mint százan vettek részt szilveszter reggelén a tóparton.

Tóth B. Zsuzsa

A felnőttek négy kilométert tettek meg egyénileg, vagy váltóban

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A rendezvényt a Malom-tó partján a Takács Percussion Group együttes óévbúcsúztató műsora nyitotta, majd a futók szokás szerint közös zenés bemelegítésen vettek részt a szpíker, Mazsi irányítása mellett. 

A gyerekek futóversenyén a szülők kísérték a legkisebbeket. Ők egy kört futottak az alsó tó körül
Fotós: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az olimpikon emlékére rendezett megmérettetésre minden korosztályt vártak, és lelkesen szaladtak is a tó körül kicsik és nagyok. A futásra 117 nevezés érkezett, a futva emlékezők egyötöde a gyermek kategóriában indult, ők egy kört tettek meg az alsó tó körül. A felnőttek négy nagyobb kört, azaz négy kilométeres távot futottak, akár váltóban is teljesíthették a távot, a felső tavat és a városközpont érintve. Idén is sokan futottak jelmezben, tréfás öltözékekben, családi körben gyerekekkel, vagy éppen kutyával. Pfluger Attila helyi tűzoltóparancsnok pedig immár ötödik alkalommal tűzoltó munkaruhában futott, 25 kilogrammos oxigénpalackkal a hátán, szolgálatból érkezve. Idén lánya is vele tartott, a futást követő fürdésre pedig a fia nevezett. 

Pfluger Attila helyi tűzoltóparancsnok pedig immár ötödik alkalommal tűzoltó munkaruhában futott 
Fotós: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az emlékfutást a 2017. december 30-án tragikus hirtelenséggel elhunyt, 49 éves Szalay Gyöngyi, hatszoros világbajnok, háromszoros vb-ezüst- és kétszeres vb-bronzérmes, olimpiai 3. helyezett párbajtőrvívó, a tapolcai vívóklub vívómestere, a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely nevelőedzője tiszteletére rendezik minden évben. 

A futást a Takács Percussion Group együttes óévbúcsúztató műsora zárta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában