Összefogásra hívnak

2022.03.09. 13:00

Ajkán is felkészültek a menekültek megsegítésére

Az önkormányzat az ukrán háború borzalmai elől menekülő és Ajkára érkező civil lakosság megsegítése érdekében összefogásra hívja fel a város valamennyi gazdasági társaságát, intézményét, társadalmi szervezetét és polgárait.

Molnár Sándor

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Az önkormányzat a menekültek elszállásolásának és szociális, valamint egészségügyi ellátásának megszervezése és koordinációja érdekében munkacsoportot hozott létre az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatójának vezetésével. 

A munkacsoport feladata a menekültek fogadása és teljes körű ellátásuk biztosítása. Ennek érdekében a 06(20)226-2322-es telefonszámon várják mindazok jelentkezését, akik szálláslehetőséggel vagy természetbeni adományokkal tudnak hozzájárulni a karitatív tevékenységhez. Az önkormányzat elkülönített számlát is nyitott annak érdekében, hogy a segítő szándékú pénzbeli adományokat fogadja, melyet teljes egészében a menekültek ellátására fordítanak, és erről a lakosságot részletesen tájékoztatják. (A számlaszám: 12001008-01713627- 02900008). 

A város intézményei felkészültek az Ajkára érkező ukrán állampolgárok fogadására. Az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Központ önkéntes segítők bevonásával a személyes kapcsolatfelvételt követően, egyénileg is segítséget nyújt az érkezőknek. A Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ az étkeztetés biztosításában vállal szerepet. A városi bölcsőde és az óvoda készen áll a menekültek gyermekeinek fogadására. Egyúttal kérik a város lakosságát, hogy szolidárisan, empatikusan, segítő szándékkal fogadják a menekülteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában