önkormányzat

2020.06.26. 16:22

Feloszlik a balatonszepezdi testület?

Kezdeményezték a balatonszepezdi testület feloszlatását a képviselők csütörtökön, közölte Bocskov Jordán polgármester. Filep Miklós, Zánkai Közös Önkormányzati Hivatal polgármestere rámutatott, a balatonszepezdi kirendeltség nem szűnik meg, de a köztisztviselők távozása miatt az ügyfélfogadás módosul.

Kovács Erika

oznor

Fotó: Kovács Erika/Napló

Bocskov Jordán elmondta, a feloszlatásról a hétfői ülésen döntenek majd. Az okokat érintő kérdésünkre kifejtette, feljelentést tett jelentős mennyiségű iratmegsemmisítés miatt, ami a tudta nélkül történt. A feljelentést többen nehezményezték, köztük a polgármesteri hivatal dolgozói is. Ebből egy ember a szepezdi hivatal-, négy a Zánkai Közös Önkormányzati Hivatal alkalmazásában állt.

–A polgármester kettő kollégájával közölte, nem kíván a továbbiakban velük együtt dolgozni, kettő pedig önként távozott. A rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta az ügyet. Jelenleg egy igazgatási ügyintéző és egy műszaki előadó dolgozik a hivatalban, akik a zánkai hivatal alkalmazottai. Bocskov Jordán a Zánkai Közös önkormányzati hivatalnál megtartott szerdai ülésről felidézte, napirenden volt a Szervezeti és Működési Szabályzat-, valamint a közös hivatal költségvetésének a módosítása.

-Az előterjesztések a balatonszepezdi kirendeltség „kivéreztetéséről” szóltak, és Balatonszepezdre, az arányos teherviselést mellőzve, irreális terheket róttak. Az előterjesztést a négy szepezdi képviselő az itteni emberek érdekeivel szemben megszavazta, majd csütörtökön kezdeményezték a testület feloszlatását, fogalmazott a polgármester, aki az előterjesztést nem szavazta meg.

-Az együttes ülés összehívását az indokolta, hogy a balatonszepezdi kirendeltségről eltávozó köztisztviselők miatt a feladatok jelentős részét a zánkai hivatal munkatársainak kell elvégezni. Ennek költsége van, amit szintén megtárgyaltunk, és jóváhagytuk a módosított költségvetésünket, közölte Filep Miklós, a Zánkai Közös Önkormányzati Hivatal polgármestere. Rámutatott, a balatonszepezdi kirendeltség nem szűnik meg, de a köztisztviselők távozása miatt az ügyfélfogadás módosul. Egyetlen szepezdi munkatársat sem helyeznek át Zánkára, a műszaki és igazgatási ügyintéző továbbra is Szepezden marad. Ha sikerül az eltávozott kollégák helyét pótolni, betanításukat is Zánkán végzik. -Balatonszepezd gazdasági, politikai, közjogi függetlensége megmarad, hangsúlyozta Filep Miklós. Az esetleges hétfői feloszlatást követő jogi és további teendőkről közölte, a polgármesteri mandátum megszűnése után 120 napon belül kell kitűzni az új választást, amit a Helyi Választási Bizottság a kitűzés napja után 70-90. napon köteles megtartani. Az új testület és polgármester megválasztásával szűnik meg a régi testület és polgármester mandátuma.

Kezdődik a nyár Balatonszepezden is, de mit hoz a faluban a holnap? Fotó: Kovács Erika/Napló

Korábban megírtuk, senki nem akart polgármester lenni Balatonszepezden a tavaly őszi választáson, miután a korábbi elöljáró váratlanul visszalépett. A december 8-ra kitűzött időközi polgármester-választásra már 14-en pályáztak, és nagy többségük nem helybeli volt. Akkor nyert Bocskov Jordán, aki egy májusi interjúban közölte, Szepezden vett ingatlant és ott szeretne letelepedni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában