erősödik az intézmény regionális szerepe

2020.04.06. 18:03

Új karral bővülhet a Pannon Egyetem

Új karral bővülhet a Pannon Egyetem. A Zalaegerszegen működő, a jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szervezetéhez tartozó gazdálkodási kar a Pannon Egyetem szervezetébe olvadna be.

Balla Emőke

Forrás: képviselői iroda

Ovádi Péter, Veszprém megye 1. számú választókerületének képviselője, valamint Vigh László, Zala megye 1. számú választókerületének képviselője hétfőn módosító indítványt nyújtott be a Nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz. A módosító indítvány értelmében a Zalaegerszegen működő, jelenleg a BGE szervezetéhez tartozó gazdálkodási kar a Pannon Egyetem szervezetébe olvadna be.

A Pannon Egyetem vezetése egyetért a képviselői kezdeményezéssel, hiszen az támogatja a 2019. őszén elfogadott fejlesztési stratégiájának megvalósulását, hogy az intézmény a társadalom és gazdaság számára kiemelkedő jelentőségű képzési és kutatás- fejlesztési területeken, Zalaegerszeg önkormányzatával közösen, a térség gazdálkodó szervezeteivel és intézményeivel szoros együttműködésben Zalaegerszegen minőségi és versenyképes felsőoktatási centrumot hozzon létre, írta közleményében Gelencsér András rektor és Csillag Zsolt kancellár.

- A Pannon Egyetem a BGE nagy múltú gazdálkodási karának integrációjával tovább erősítené a közép- és nyugat-dunántúli régióban a felsőoktatásban és a kutatás-fejlesztés területén betöltött vezető szerepét, amihez stratégiai elképzeléseink szerint Zalaegerszegen a mérnöki, műszaki területek jelentős fejlesztésével kívánunk hozzájárulni.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár, valamint Vigh László országgyűlési képviselő Fotó: képviselői iroda

Ovádi Péter országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott: Veszprém és térségének alapvető érdeke, a város fejlődésének egyik legfontosabb záloga a Pannon Egyetem folyamatos erősödése. A Pannon Egyetem a régió meghatározó felsőoktatási intézménye, amelynek ereje a magas szakmai tevékenysége mellett az összefogásban rejlik, Veszprémmel, a környező településekkel, cégekkel és intézményekkel.

- Az egyetem jövőjét, fenntarthatóságát és egységét figyelembe véve arra a megállapításra jutottunk az intézmény vezetőségével, hogy annak regionális szerepét erősítené, ha a BGE szervezetéhez tartozó gazdálkodási kar a jelenleg zajló felsőoktatási átalakítás keretében a Pannon Egyetem szervezetébe olvadna be. Az átalakítással egy szakmailag erős, gazdasági és műszaki vonalon is meghatározó egyetemi kar lenne Zalaegerszegen, mely az oktatási és kutatási spektrum bővítésével jelentősen támogatja a város és a régió gazdaságát és iparát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában