A múlt és a jelen mellett a jövőre is gondolnak

2019.09.20. 16:00

Tíz gyermek kapott rózsabokrot Nyirádon

Babarózsakertet avattak Nyirádon a Ficsak Nyirád Alapítvány és az önkormányzat jóvoltából. Idén tíz gyermek kapott rózsabokrot a falu közepén kialakított rózsakertben.

Ravasz-Rednágel Zsuzsa

Idén tíz újszülött kapott rózsatövet és emléktáblát az ágyásban Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsa

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsa

Antal Zoltánné, a Ficsak (Fiatal Családosok Klubja) elnöke elmondta, bízik abban, hogy ez a kezdeményezés hagyománnyá tud növekedni. Terveik szerint minden évben a falunap alkalmával az adott évben született gyermekeknek elültetnek egy-egy rózsát, és a mellette elhelyezett oszlopra egy névtáblát helyeznek el, melyre a gyermek születési dátuma és neve kerül. Antal Zoltánné úgy fogalmazott, hogy nagy öröm számukra, hogy a faluban idén tíz gyermek született, ami számunkra azt jelenti, hogy a falu népességének van utánpótlása. A település lakói bíznak a településben, hiszen szinte minden olyan szolgáltatást megtalálnak Nyirádon, mint a városokban. Van óvoda, iskola, orvosi rendelő is – mondta.

Idén tíz újszülött kapott rózsatövet és emléktáblát az ágyásban Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsa

Nagy Gábor, a község polgármestere elmondta, azért választották az iskola melletti parkot a babarózsakert helyszínéül, mert ott van a legnagyobb hely ahhoz, hogy az évek folyamán egy gyönyörű rózsaliget jöhessen létre. Bízik abban, hogy az idei tíz gyermek után még több ágyást tudnak kialakítani az évek folyamán. Reméli, hogy a fiatalok majd úgy érzik, hogy Nyirádra érdemes költözni, szabadon és biztonságban lehet itt gyermeket szülni, a településen a gyermekek ifjúkorukig védett és megfelelő fejlesztő intézményekben tudnak tanulni és fejlődni. A múlt és a jelen mellett nagyon fontos, hogy a jövővel is foglalkozzanak – mondta. Bízik abban is, hogy a régió egyik legfiatalosabb és legnagyobb falujává válhat Nyirád.

A babarózsakert avatásán közreműködtek a nyirádi Lépésről Lépésre Tanoda tanulói, majd mindenki elhelyezte a névtábláját a rózsák mellett elhelyezett oszlopokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában