roadshow kamion

2019.05.23. 11:00

Szakmákkal ismertették meg a végzős pápai fiatalokat

A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájában járt a Szakmavilág roadshow kamionja. A program célja, hogy megismerjék a széles körű továbbtanulási lehetőségeket a fiatalok.

Polgár Bettina

A Szakmavilág roadshow kamionja május 31-ig minden egyes állomásán izgalmas, kifejezetten a tizenévesek érdeklődési körére szabott programokkal támogatja a diákokat abban, hogy minél több szakmát megismerjenek, illetve bepillantást nyerjenek azokba a képzésekbe, amelyek érdeklődési körükhöz közel állhatnak és tehetségesnek bizonyulhatnak benne – tudtuk meg.

Stampf Eszter, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója elmondta, tavaly ősszel indította útjára a Szakmavilág kamiont a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Akkor a megyeszékhelyeket keresték fel, idén pedig, március 12-től kezdődően megyénként három helyszínre látogatnak el. Veszprém megyében Balatonfüreden, Ajkán és Pápán jártak.

A helyszíneken a tanácsadók rövid prezentációval ismertették, miért fontos a pályaorientáció, illetve milyen lehetőségeket nyújt a pályaválasztás előtt álló hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos diákoknak. Ezt követően a résztvevők virtuálisan is kipróbálhatták azt a szakmát, amit a legizgalmasabbnak tartottak. Pápán VR szemüveg segítségével a fiatalok kipróbálhatták, mivel foglalkozik a szakács, a kőműves, a női szabó és az autószerelő. Emellett a programnak helyszínt biztosító Acsády-iskolában három tanműhelyt is felkereshettek a résztvevők, bepillantást nyerve a villanyszerelő, az asztalos és a hegesztő szakmákba.

– A tapasztalatok azt mutatják, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok nem ismerik pontosan, részleteiben az egyes szakmákat, melyeket a program által közelebb hozhatunk a fiatalokhoz – mutatott rá Stampf Eszter. Hozzátette, a Szakmavilág kamion pápai állomására az összes helyi általános iskolából várták az érdeklődőket, emellett a járásból, Ugodról is érkeztek résztvevők, így mintegy 220 fiatal fordult meg a programon.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója kiemelte, a diákok nagyon érdeklődőek voltak a programmal kapcsolatban, szívesen éltek a lehetőséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában