Ütésváltás egy szórakozóhelyen

2024.09.10. 12:26

Félreértésből jól elpüfölték egymást

Verekedés miatt garázdasággal vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a két harmincas éveiben járó férfit, akik egy félreértés miatt kaptak össze egymással egy balatonfüredi zenés, táncos szórakozóhelyen.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövetők 2024 áprilisában, éjfél után ismerősükkel együtt a vendéglátóhelyen italoztak, akit az idősebb férfi könyökével arcon ütött, miután egy mozdulatát támadásnak vélte - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. A vétlen vendégnek leesett a szemüvege, orrán, homlokán pedig a bőr felhorzsolódott. 

Ezek után a fiatalabb vádlott az erőszakos cselekmény miatt kérdőre vonta társát, majd kihívta a szórakozóhely elé, aki a kihívást elfogadta. 

A vádlottak ekkor kimentek az épületből, és a parkolóban dulakodni kezdtek, melynek során mindketten kölcsönösen megütötték egymást, a fiatalabb férfi többször meg is rúgta a másikat, aki a verekedés során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban mindkét elkövetővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!