Ügyészség

2024.08.17. 08:00

Nem akart fizetni a tankolásért, nem találod ki, mit tett a sofőr

Egyedi azonosítójellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a tankolásért fizetést akarta megúszni az autójára helyezett hamis rendszámmal.

Veol.hu

Forrás: pexels.com/Illusztráció

A vádirat szerint az 54 éves Heves vármegyei férfi 2024. július 17-én tankolta meg személygépkocsiját egy szentantalfai üzemanyagtöltő állomáson. Mivel az üzemanyagért nem akart fizetni, a lebukás elkerülése végett a tankolást megelőzően a jármű eredeti rendszámára egy papírból készült hamis rendszámot helyezett, majd fizetés nélkül távozott a benzinkútról.

Másnap délután a Veszprémi Rendőrkapitányság járőre a leírások alapján egy veszprémi benzinkútnál megismerte az immár eredeti rendszámmal ott tartózkodó járművet és intézkedés alá vonta a sofőrt, aki elismerte előző napi tettét.

A férfi 33 000 forint összegben károsította meg a szentantalfai benzinkút üzemeltetőjét, amely miatt külön eljárás indult ellene.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában