A kamerák mindent láttak

2024.08.06. 08:00

Gyulafirátóti ingatlanokba surrantak be - elrendelték a pécsi férfi letartóztatását

A Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára letartóztatta azt a pécsi férfit, aki besurranásos lopást követett el társával együtt.

Veol.hu

A Veszprémi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a 23 éves pécsi férfi társával együtt 2024. augusztus 1-jén a délelőtti órákban egy gyulafirátóti ingatlan udvarába ment be azzal a céllal, hogy a házból pénzt, értéktárgyakat lopjanak, ám a teraszon szembe találták magukat a tulajdonossal, akinek kérdőre vonására azt találták ki, hogy a villanyórát jöttek leolvasni. 

Miután itt hoppon maradtak, továbbmentek, és egy másik ingatlanba is bementek, miközben az idős tulajdonos a ház előtti sövényt nyírta. A házból készpénzt és néhány aranyékszert vittek el 380 000 forint körüli értékben. Kifelé jövet itt is megállította őket a sértett, akinek a két férfi azt hazudta, hogy a kerítésen lévő hirdetőtáblán szereplő szakembert keresik. A sértett elhitte a magyarázatot s csak később vette észre értékeinek hiányát. 

A térfigyelő kamerák segítségével a nyomozó hatóság hamar beazonosította az elkövetőket, majd elfogatóparancs alapján egyikük gyorsan rendőrkézre került. 

A Veszprémi Járási Ügyészség a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés nem végleges - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!