Milliós tartásdíjjal volt adós

2020.01.02. 07:00

Évek óta nem fizette a tartásdíjat az apa, az ajkai bíróságon felelt érte

Összesen több mint egymillió forintos tartásdíjjal tartozik az a 38 éves férfi, akit a bíróság ezért próbára bocsátott, s fizetésre kötelezték.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

Az Ajkához közeli településen élő férfi kapcsolata annyira megromlott a párjával, hogy még gyermekük megszületése előtt elköltözött otthonról. A bíróság 2012-ben mondta ki válásukat, ekkor kötelezték az apát, hogy a négyéves lánya után fizessen tartásdíjat, havonta legkevesebb 15 ezer forintot. A nő egy éven át várt a pénzére, de mivel egy fillért sem kapott, feljelentette volt férjét. A férfi úgy próbált kibújni az anyagi kötelezettsége alól, hogy egyik munkahelyén sem jelentette be, gyermektartásdíjat kell fizetnie. Ezt később azzal magyarázta, hogy meg­győződése szerint nem ő a kislány vér szerinti apja. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy akkor miért nem indított pert az apaság megállapítsa iránt.

Az ajkai bíróság tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt a férfit jogerősen két évre próbára bocsátotta, s kötelezték az évek óta elmaradt tartásdíj, az 1,2 millió forint megfizetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában