elővigyázatosság

2017.11.24. 18:49

Figyeljenek, az ünnepi vásárokat a tolvajok is kedvelik!

Január másodikáig fokozott közterületi jelenléttel ügyel a biztonságra a rendőrség, a közterület felügyelet és a polgárőrség, hangsúlyozta Orsós Károly őrnagy, Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) megelőzési előadója, pénteken, a veszprémi belvárosban, a közelgő év végi ünnepek apropóján.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos

Az őrnagy az ünnepi forgatagban az újságíróknak, hogy ezzel is mind szélesebb körben tájékoztassák az embereket, kiemelte, figyelnek a vagyon elleni bűncselekmények kapcsán például a lopásokra, mely a kereskedőket is érintheti, a zseb-, és táska tolvajokra, a parkolókban a gépkocsikra, hogy megelőzzék a feltöréseket. Ezek a bűncselekmények ugyanis tömegben könnyebben, észrevétlenül előfordulhatnak. A rendőrök társszerveikkel együtt nemcsak az adventi vásárok, hanem a vásárlóközpontok környékét, illetve a forgalmasabb helyszíneket is figyelik, az ellenőrzés érinti a VRK illetékességi területét, így a veszprémi-, és zirci járásban több, mint harminc települést.

Fotó: Balogh Ákos

Orsós Károly beszélt arról is, hogy a tolvajok mellett ilyenkor megjelenhetnek az illegális fenyőfaárusok, valamint az emberek érzelmeit kihasználó illegális adománygyűjtők, minderről folyamatosan tájékoztatják az embereket, köztük sétálva beszélnek nekik a megelőzésről. Veszprémben, hangosbemondón is közlik a jó tanácsokat, illetve a belvárosi idegenforgalmi irodánál villanófénnyel is jelzik számukra azt, hogy mire kell a megnövekedett forgalomban különösen ügyelniük: ha megpróbálnak valamit, ne hagyják őrizetlenül a táskájukat, mindig tartsák szem előtt értékeiket, autóikban értéket ne hagyjanak, és mindig zárják be a járműveket! Adományt pedig csak a már jól ismert szervezeteknek adjunk! A nézelődő, vásárló embereknek bűnmegelőzési szórólapokat is átadnak a rendőrök. Szilveszter előtt pedig a pirotechnikai árusokat is ellenőrzik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában