2024-es önkormányzati és európai parlamenti választások

2024.06.09. 07:00

Strandidőben voksolunk Veszprém vármegyében – Az idősebbeknek érdemes a hűvösebb, korai órákban leadni szavazataikat

Június második hétvégéjén, 9-én akár négy testület tagjairól és egy polgármesterről szavazhatunk. Önkormányzati és európai parlamenti választásokat tartanak ezen a napon hazánkban, és a meteorológia erre a vasárnapra strandidőt jósol, záporokkal, zivatarokkal. Érdemes számolni a hőség és az időváltozás egészségügyi hatásaival.

Rimányi Zita

Forrás: pexels.com

Vármegyénkben várhatóan egész nap nyárias hőség, strandidő lesz vasárnap, a Bakonyban és a Balatonnál is. Ugyan valószínűleg sehol nem éri el a 30 fokot a hőség, de megközelíti azt, és már hajnalban kimondottan enyhe, 20 fok körüli időre számíthatunk. Azaz éjjel sem hűl le jelentősen a levegő, és a tartós meleg, az erős UV-sugárzás megterhelő lehet a szervezetnek. A hirtelen változások szintén, és főként délután szórványosan záporok, zivatarok szakíthatják meg a napsütéses időt.

A szavazásra indulóknak érdemes maguknál tartaniuk a gyógyszereiket és vizet, folyadékot vinniük magukkal. Az idősebbeknek, a melegre, az erős napfényre érzékenyeknek és a keringési, illetve a vérnyomásbetegségekkel küzdőknek jó választás lehet, ha még a hűvösebb, reggeli órákban mennek a szavazókörökbe voksaikat leadni. A hőség mindannyiunk szervezetét megviseli, és vannak, akik kimondottan nehezen viselik az ilyen napokat. Ám annak örülhetünk, hogy ha éltünk állampolgári lehetőségünkkel a helyhatósági és az európai parlamenti választáson, megmártózhatunk egy strand vizében, vagy árnyat adó erdőben túrázhatunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában