Közlekedés

3 órája

Áthelyezik a buszmegállót

A 8-as számú főút Herend és Devecser közötti szakaszán, a kereszteződéséhez közeli, a pápai elágazónál lévő buszvárót többen balesetveszélyesnek vélik. A buszmegálló témájáról megkérdeztük Pécsi Norbertet, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetőjét.

Tóth B. Zsuzsa

Pécsi Norbert írásban válaszolt megkeresésünkre. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője közölte: a 8-as számú főút kétszer kétsávosra fejlesztésére irányuló kiviteli tervek elkészítése jelenleg folyamatban van, és azok érintik az említett buszmegálló helyét is.

Új helyre kerülhet a 8-as számú főút Herend és Devecser közötti szakaszán, a pápai elágazónál lévő buszmegálló
Új helyre kerülhet a 8-as számú főút Herend és Devecser közötti szakaszán, a pápai elágazónál lévő buszmegálló
Fotó: Google Maps

Nem történt baleset a buszmegálló környékén az elmúlt tíz évben

- A majdani kivitelezés során a jelenlegi autóbuszöblöt elbontják, és a 8-as főút mellett kialakított csomóponti ágon építik ki. Ott, ahova a főút alatt tervezett gyalogos aluljárón keresztül juthatnak majd el az utasok. Ez a projekt nem társaságunk beruházásában valósulna meg, így további információkat a lebonyolító adhat majd. Az is elmondható, hogy a közösségi közlekedési megállóhelyek kiépítése és áthelyezése alapvetően önkormányzati feladat. A kérdéses helyszín adatait megvizsgálva elmondható, hogy ott az elmúlt tíz évben nem történt személyi sérüléssel járó baleset, és a szükséges követelményeknek (beláthatóság, autóbuszöböl) megfelel - válaszolta a Pécsi Norbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!