A természet csodái

2 órája

Gombaszezon a fenyvesekben (képgaléria)

Az őszi erdők csendje és a levelek aranyszínű tánca mellett valami izgalmas rejlik: a gombák világa. Míg a természet lassan felkészül a télre, a fenyvesek titokzatos lakói életre kelnek, hogy felfedezésre várjanak. Fülöp Ildikó képgalériája

Titzl Vivien

Fotó: Fülöp Ildikó

Az őszi gombaszezon a fenyvesekben igazi kalandot kínál a természet szerelmeseinek! A hűvös idő és a csapadék tökéletes környezetet teremt a gombák burjánzásához. 

Fotó: Fülöp Ildikó

Itt találkozhatsz ínycsiklandó ehető gombákkal, mint a fenyőgomba és a vargánya, amelyek nemcsak a konyhát gazdagítják, de az erdő ökoszisztémájához is hozzájárulnak. De vigyázz! A gyönyörű gombák között sok mérgező is rejtőzik, ezért mindig érdemes körültekintően gyűjteni. Az őszi gombászás nem csupán szórakozás, hanem egy lehetőség, hogy mélyebb kapcsolatba kerülj a természettel. Merülj el a fenyvesek varázsában, és fedezd fel a gombák lenyűgöző világát!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában