Pontyfogó horgászverseny

9 órája

Hétszázötvenen dobják be a csalit

A világ leghosszabb, több mint egyhetes pontyfogó horgászversenyét csütörtökön nyitották meg révfülöpi szabadtéri színpadon.

Tóth B. Zsuzsa

A Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyt (NBBH) immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a tó körül. Idén 150 csapatban 750 horgász versenyez szeptember 27-én 14 órától október 5-én reggelig nonstop. A 186 órán át tartó versenyen legalább öt darab, minimum 12 kilogrammos súlyú pontyot kell kifogniuk a nevezőknek a 150 helyszínen, strandokon, kempingekben, parkokban. A csapatok versenyzési helyszíneit sorsolással döntik el.

A verseny megnyitóján a résztvevőket Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója, Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, Fülöp Zoltán, a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny versenyigazgatója és Kondor Géza, Révfülöp polgármestere köszöntötte a nemzeti versenyen, amely kifejezetten magyar csapatoknak, magyar vízen, magyar horgászoknak szól.

Fülöp Zoltán kiemelte, hogy a Balaton a világ egyik legjobb pontyfogó vize, a tavalyi versenyen két 30 kilogramm feletti pontyot is jegyeztek, ami kiemelkedő eredmény. A versenyen a halvédelem prioritást élvez, mérettől függetlenül minden ponty élve visszakerül a vízbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában