Rekord

2024.09.05. 15:00

Hatalmas busát fogtak a Balatonon

Egy 75 kilós busa megfogásával új balatoni rekordot állított be Sztasz Sztanyiszlav Sztaniszlavovics, aki szerint a balatoni busának kifogástalan, fehér és ízletes húsa van.

Veol.hu

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője szerint már nem sok busa van a Balatonban. Kikopik a vízből, elöregszik a meglévő állomány. Horgászbravúr kifogni egy ilyen nagy balatoni busát, mivel nem kap rá az átlagos horgászcsalikra. Ez a hal ugyanis planktonnal táplálkozik. 

A busa kikopik a vízből, elöregszik a meglévő állomány, és a Balatonban nem szaporodik Fotó: Sztasz Sztanyiszlav Sztaniszlavovics

A Balatonon ritkaságszámban megy, és nagy türelemre van szükség, hogy erre a célra kifejlesztett csalival megfogják, mondta Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) vezérigazgatója azzal kapcsolatban, hogy 2024 nyarán Magyarország egyik legnagyobb busafogása Balatonkenesén történt - írta a likebalaton.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában