Csapatszellem

2024.08.09. 17:38

Sárkányhajó-fesztivál Balatonfüreden: Tömeg, jókedv, sport

A csapatszellem, a jó hangulat legyen jellemző a fesztiválon, melyen bemutatjuk azt is, hogy a rendőrség nemcsak a közterületeken ténykedik, hanem részt vesz, illetve kezdeményez a mostanihoz hasonló országos sportos fesztivált is, ezt Dékány Balázs dandártábornok, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője mondta megnyitójában az 1. Országos Rendőr Amatőr Sárkányhajó-fesztiválon a Balatonfüredi Yacht Clubban (BYC), pénteken.

Kovács Erika

– Nem a győzelem, hanem a megélt pillanatok a fontosak. Emiatt ezen a fesztiválon mindenki győztes, erről Ficsor Karolina Diána alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság megbízott vezetője beszélt köszöntőjében. Emlékeztetett, az idei a kínai horoszkóp szerint a sárkány éve, a sárkány pedig az erő, az intelligencia és a kitartás szimbóluma, melyek jellemzik a fesztivál résztvevőit napi munkájukban. Az alezredes felidézte, a sárkányhajózás 2000 éves múltra tekint vissza, bölcsője Dél-Kína. – A monda szerint a valódi sárkányt Szent György, a rendőrség védőszentje legyőzte, de nem ölte meg, mert elsődlegesnek tartotta a tiszteletet és a szeretetet – fogalmazott a megbízott kapitányságvezető. Reményei szerint a mostani fesztivál a sport mellett kitűnő alkalmat teremt a találkozásokra, beszélgetésekre is. Ficsor Karolina Diána örömmel szólt arról, hogy tudomása szerint a sárkányhajózás, amit ő maga is űz, hamarosan olimpiai sportág lesz.  

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, az evezés megszűnni látszott korábban, ezért a BYC befogadta a sárkányhajósokat, a kajakosokat, a SUP-osokat. – A mostani fesztivál nagyon jó színfoltja a BYC-nek, mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a megnyitó helyszínét biztosíthattuk. Az pedig, hogy a hajósok a Tagore sétány mellett mehetnek, igazi különlegesség, ritka alkalom – vélekedett Böröcz István.        

A fesztiválon összesen 17 csapat indult el. Egy csapat 16 tagból állt, így összesen 272-en álltak rajthoz. Az indulók között volt például a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Veszprém, a Győr-Moson-Sopron, a Vas és a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. csapata, de érkeztek formációk a veszprémi polgármesteri hivatalból, a Magyar Honvédségtől, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézettől, a Veszprém Vármegyei Főügyészségtől, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságától és a Veszprémi Érsekségtől, utóbbi két csapatot is indított.  

Emellett érkeztek résztvevők a veszprémi Pannon Egyetemtől és a budapesti Főnix Power Team Sport Egyesülettől, valamint a Magyar Nemzeti Banktól is. Veszprém vármegyét tíz csapat képviselte. A Készenléti Rendőrség Zenekara is gondoskodott a kitűnő hangulatról a fesztiválon, mely iránt egész nap tömegek érdeklődtek a Tagore sétányon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában