Képzelet és valóság

2024.07.14. 16:58

Nálatok táncolnak-e állatok?

Kissé átalakítottuk a Kaláka együttes jól ismert dalának – Nálatok laknak-e állatok? – címét. Laknak, bizony! Sőt nemcsak laknak, de olykor táncra is perdülnek. Nálatok is?

Benkő Péter

Persze könnyen meglehet, mindez a fotós képzeletének szüleménye, sem a kutyának, sem a gólyának esze ágában sincs táncolni ebben a hőségben. Hogy van ez nálatok, láttatok-e már hasonló mozdulatokat tenni akár házi kedvenctől, akár vadon élő madártól, más állattól? Vagy a pillanat műve az egész, a sok fotó közt olyan is akad, melyet nézve a táncra asszociálunk? Ez a valószínűbb.

Nálatok (felétek) táncolnak-e néha az állatok? Vagy a fotós lát bele többet a képbe?
Nálatok (felétek) táncolnak-e néha az állatok? Vagy fotós szemmel látni bele többet a képbe? Fotó: Benkő Péter/Napló

Mindenesetre érdekesek a pillanatok, a mozdulatok, a kutya munkában volt éppen, területet védett, mert valaki érkezett, akit nem ismert. A gólya meg egyszerűen tett pár lépést, körülnézett a nádasban, akad-e valami horogra… akarom mondani, csőrbe.

Fotó: Benkő Péter/Napló


De kár is firtatni az okokat, mindkét mozdulat jellegzetes, érdekes látvány a kánikulában  – és ez a lényeg. Ilyen hőségben úgy sincs kedve senkinek sem táncolni…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában