Olvasónk fotózta

2024.06.02. 20:00

Balatoni színjáték – két szőke közt egy vörös

Két szőke közt egy vörös? Hmm… nem hangzana rosszul, bár ezúttal nem hölgyek sorakoztak fel a tó körül – a naplemente alkotta a színjátékot. A balatoni naplemente egyik szőkéje az égen, másik a vízben tündököl, a vörös árnyalat pedig maga a jelenség.

Benkő Péter

A történetben mégis szerepel egy hölgy, aki ugyan világosbarna, s neki sikerült megörökítenie a csodás balatoni színjátékot – olvasónk fotózta Fonyódról a tavat és az északi partot –, és elküldte a képet, mi pedig közzétesszük. Külön érdekessége a színjátéknak az a jelenet, melyben Csobánc vára mögött mintha egy távolabbi álomvár emelkedne – ez a vörös –, viszont a kép csalóka, az nem vár, hanem a lenyugvó nap sugarai által vörösre mázolt felhők. Ezt a fotót választottuk olvasónk képei közül.

A balatoni színjáték a színeken túl egy álomvárral is meglepte olvasónkat
A balatoni színjáték a színeken túl egy álomvárral is meglepte olvasónkat
Fotó: olvasó/Berlikné Horváth Krisztina

Ugye, milyen jó dolog gyönyörködni a magyar tengerben és környezetében? Személyesen a parton állva nyilván más, de úgy érezzük, a fotó is visszaadja a hangulatot. S milyen jó dolog a Balaton környékén élni... ámulat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában