Festészet

2023.09.14. 11:00

Érdekesebbnél érdekesebb művek születtek a pétfürdői mandalaworkshopon

Szalai Beatrix mandalafestő várta a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban szeptember 9-én szervezett mandalafestő workshopra érdeklődő, egyben vállalkozó szellemű helybeli vendégeit.

Benkő Péter

Szalai Beatrix és az érdeklődők egy csoportja a workshopon Fotó: közösségi ház

Mi is az a mandala? – A szó a klasszikus indiai nyelvből, a szanszkritból származik, jelentése kör, ív, körszelet vagy korong, de más vélemények szerint a szó eredete az elmével is kapcsolatban áll. A mandala ezért sokkal több, mint egy egyszerű geometriai alak – tudtuk meg az esemény bevezetőjében Szalai Beatrixtól, aki rövid elméleti ismeretek átadása után elkezdte a munkát, az érdeklődők tanítását. A festeni vágyók terveztek, majd válogattak a sokféle szín közül, ha meg-megakadtak, Beatrix mindig kisegítette őket. Kora délutánra érdekesebbnél érdekesebb művek születtek, amiket mindenki boldogan vitt haza.

A workshopon a részvételi lehetőség korlátozott volt, azt előzetes regisztrációhoz kötötték, de aki bejutott az eseményre, érdekes ismeretekkel lett gazdagabb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában