Ingyenes eseménysorozat

2 órája

Kutatók éjszakája a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem idén is tárt karokkal várja mindazokat, akiket vonz a tudomány izgalmas és színes világa. A Kutatók éjszakája országos programsorozat részeként az egyetem különböző karai és képzési helyei különféle programokat kínálnak az érdeklődőknek szeptember utolsó péntekén. Az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy testközelből fedezhessék fel az érdeklődők a tudományt lenyűgöző kísérletek és előadások révén, miközben interaktív módon kapcsolódhatnak be a kutatók munkájába.

Veol.hu

Az intézmény arról tájékoztatott, a Kutatók éjszakája egy egész Európát átfogó, ingyenes eseménysorozat, amelynek célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése. A Pannon Egyetem is csatlakozott a programhoz, és megnyitja kapuit azok előtt, akik kíváncsiak a különböző tudományterületek titkaira. Szórakoztató és inspiráló előadások, látványos kísérletek és izgalmas laborbejárások várják az érdeklődőket, ahol minden korosztály felfedezheti a tudományos kutatás legfrissebb eredményeit. A fenntarthatósági kezdeményezések bemutatása révén a résztvevők megismerhetik a környezetvédelmi innovációkat és megoldásokat. A logikai szabadulószoba kihívásai próbára teszik a résztvevők problémamegoldó képességeit, miközben a nanovilág rejtelmeit feltáró előadások bepillantást nyújtanak a legújabb technológiai fejlesztésekbe. A mesterséges intelligencia területén végzett kutatások is középpontba kerülnek, ahol interaktív bemutatók és kísérletek révén a látogatók saját maguk is felfedezhetik a mesterséges intelligencia izgalmas lehetőségeit.

Az idei Kutatók éjszakája azért is különleges, mert a Pannon Egyetem 75 éves fennállásával is egybeesik. A Pannon Egyetem születésnapján a kommunikáció- és médiatudomány szak munkatársai egy kis sajtó-visszatekintéssel ünneplik az elmúlt 75 évet: A Pannon Egyetem 75 éve a médiában című plakátkiállítással egybekötött előadással is készülnek.

Hogyan épült a Veszprémi Egyetem 1949-ben? CIA- és Szabad Európa-források az egyetem első éveiről címmel hallhatunk továbbá előadást, hiszen az utóbbi években számos amerikai forrás vált hozzáférhetővé, amelyek új fényt derítenek erre az időszakra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában