Városi szimbólumok a gokarton

2023.02.05. 12:00

A sümegi szuper lépcső mintáival borított autóval versenyzett a gokartos

Egy alig tizenkét esztendős gokartversenyző, Talabér Emília az előtte álló hazai és nemzetközi versenyeken a sümegi szuper lépcső mintáival borított autóval indul. Az új külsővel ellátott járművet pénteken ünnepélyes külsőségek között leplezte le Emília és az említett lépcső szemet gyönyörködtető motívumainak alkotója, Varjas Judit.

Szijártó János

Talabér Emília mostantól a hazai és nemzetközi versenyeken a sümegi szuper lépcső mintáival borított gokartjával indul Fotó: Szijártó János

Mint azt korábban lapunkban olvashatták, a lépcsőt Varjas Judit képző- és iparművész látványos munkája varázsolta újjá, s tette ezzel a belvárosi átjárót különlegesen széppé. A barokk kisváros számos jellegzetessége jelenik meg ezen a helyen, s ez adta az ötletet a kislánynak és édesapjának, Talabér Attilának, hogy egy versenyautóra, pontosabban gokartra is rákerülhetne egy ilyen kompozíció. Ahogy Emília fogalmazott, ezzel is öregbíthetnék a város hírnevét. A gondolatot tett követte, először az alkotót, Varjas Juditot keresték meg, aki első szóra támogatta az ötletet, és a pénteki leleplezést is Emíliával együtt, ketten végezték el. 

Fotós: Szijártó János

Az ifjú hölgyről egyébként jó tudni, hogy mindössze egy év nyolc hónapos volt, amikor az első quadot megkapta akkor még aktívan versenyző motokrosszos édesapjától, aztán háromévesen már ő is motorozott. Gokartos karrierje a 2021-es szezonban indult, de ezzel együtt a sümegi Zsigmond Racing zászlója alatt, az autokrossz szakágban is rajthoz állt négy futamban egy Suzuki versenyautóval. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában