hirdetés

2021.03.24. 14:54

Még mindig jó választás az Xbox One? Vagy már idejétmúlt játékkonzol?

Közvetlen versenytársaihoz – például a Sony PlayStation 4 konzoljai – viszonyítva az Xbox One családnak számos jelentős előnye van. A multimédiás használatra tervezett Xbox One képes 4K Blu-ray lemezek lejátszására és 4K videók streamelésére, míg a PlayStation 4 egyiket sem, a PlayStation 4 Pro pedig csak 4K videókat képes továbbítani. Ezenfelül az Xbox One csakis a Dolby Atmos-szal kompatibilis, hozzáférést biztosítva az Xbox felhasználók számára a népszerű térbeli hangtechnikához. Az Xbox One továbbá egyedüli módon képes továbbítani a TV-jelet, ami lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt tudunk váltani a televíziónézés és a videojáték között.

Játék határok nélkül az Xbox One termékpalettán

Mindegyik Xbox One konzol képes a legtöbb Xbox 360 játék és még néhány eredeti Xbox játék lejátszására is, ezért, ha régebbi verziójú Xbox tulajdonosok vagyunk, és még mindig megvannak a játékok, akkor ingyenesen játszhatunk a Microsoft legújabb generációs konzoljain. Abban az esetben, ha csekély az Xbox gyűjteményünk, akkor az Xbox Game Pass korlátlan hozzáférést kínál több száz Xbox 360 és Xbox One játékhoz, átszámítva 4 ezer forintos USD árfolyamon. Maga a konzol olyan 140 és 260 ezer forintos árkategóriában szerezhető be, különbségek a termék tárhelyében (512 GB-os vagy 1TB-os készülékek) mutatkoznak meg.

Melyik jobb típus az Xbox One S vagy az Xbox One X?

Az Xbox One sokoldalúsága lenyűgöző, de melyik konzolt érdemes választani?

Az Xbox One S remek lehetőség, ha modern multimédiás élményt keresünk méghozzá korrekt áron. Az Xbox One S általában 1080p felbontást és másodpercenként 60 képkockát képes elérni, attól függően, hogy milyen játékot játszunk. Ezenkívül képes 4K Blu-ray lejátszására és video tartalmak 4K formátumban történő streamingjére. Az eredeti (nemrég megszűnt) 2013-as Xbox One-hoz képest az Xbox One S kisebb kialakítású, tehát tökéletesen elfér a TV állványon, olyan, mint egy normál BD lejátszó. A háttértárat tekintve SSD-t tartalmaz, amely gyorsabb rendszerbeolvasásra képes, mint a korábbi típusok.

Az Xbox One X a valaha kifejlesztett legerősebb játékkonzol. A 12 GB RAM-mal felszerelt Xbox One X szupergyors konzol. Szinte minden új játék képes 4K-ban és másodpercenként 30-60 képkocka közötti futtatásra. Sok cím olyan grafikai beállítást is kínál, amely lehetővé teszi az áttérést a natív 4K-ról a kockás képtáblára, ami magasabb képkockasebességet garantál egy kissé rosszabb megjelenésű kép kíséretében. Egy másik kiváló tulajdonság, hogy a játékok jobban néznek ki, mint bármely más Xbox konzolon. Az úgynevezett „Xbox One X Enhanced” címkével ellátott játékokat a fejlesztők módosították, hogy az Xbox One X felhasználói exkluzív előnyöket élvezhessenek, például továbbfejlesztett fényhatásokat. Az X sorozat ugyanazt a multimédiás funkciót szintén biztosítja, amelyet az Xbox One S-hez tudunk használni.

A jó dolgok kis kiszerelésben kerülnek forgalomba, és ez még soha nem volt ennyire találó, mint az Xbox One X esetében. Ugyanakkor ezért jócskán áldoznunk kell, viszont, ha költségvetésünkből futja, akkor minden a legnagyobb rendben.

Régi márka – egyedülálló felhasználói élmény

Az Xbox One hatéves, de a folyamatos frissítéseknek köszönhetően a rendszer még mindig tökéletes, és számtalan új játék érhető el vagy tudunk a korábbiakkal játszani, valamint izgalmas kiegészítőkkel (pl: headset, gamepad kontroller) fejleszteni a játékélményt.

A legjobb hangzás érdekében Dolby Atmos támogatással rendelkező készüléket célszerű vásárolni és hozzá jó fejhallgatót, jó hír, hogy ezek teljesen jól párosíthatók a korábban felsorolt Xbox One készüléktípusokkal. A jó játék-élmény mellett pedig megnézhetjük kedvenc DVD vagy Blu-ray filmünket ugyanazon eszközön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában