egyre nagyobb figyelmet kap

2019.06.13. 17:00

Sváb bált rendeztek Veszprémfajszon

A Veszprémfajszi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében sváb bált tartottak pünkösdvasárnap.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A faluban már 17 éve megrendezik a jeles eseményt, amely az utóbbi hat évben egyre nagyobb figyelmet kap.

A fellépéseket követően a biatorbágyi leányok (virággal a kezükben), a helyi Német Nemzetiségi Dalkör tagjai és a harmonikások összeálltak egy közös fotóra Fotó: Molnár Sándor/Napló

Idén felvonulással indult a program a templomtól a kultúrházig. Aki nem állt be a sorba, az kiállt a háza elé a kapuba és nézte a vonulókat. A kultúrháznál aztán körtáncot lejtettek a fiatalok, majd elkezdődött a műsor, amelyben illusztris vendégeket is köszönthettek, mivel Biatorbágyról érkezett két ifjú hagyományőrző.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Földházi Szonja és Bálinger Anna, akik az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának másodéves hallgatói, már több versenyt is megnyertek német éneklésükkel. Veszprémfajszra is igazi sváb dalokat hoztak, és nagy sikert arattak a színvonalas előadásukkal. Őket Jehoda Ferenc és tanítványa, Keller Ádám harmonikajátéka követte, majd fellépett a helyi Német Nemzetiségi Dalkör is.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A családias hangulatú esten svédasztalos vacsorával várták a vendégeket a szervezők, akik csirkét sütöttek, fasírozottat és francia salátát is készítettek. A bálba eljöttek többen a faluból elszármazottak közül is, akik szívesen látogatnak haza és szeretik jól érezni magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában