Végtelen vakáció

2019.05.07. 19:00

Mások házára és állataira felügyelnek két utazás között

Az irodai robot helyett utazva dolgozik Polgár Ákos, aki távmunkában egyedi szoftvereket fejleszt, miközben barátnőjével európai idegenek otthonaira, háziállataira vigyáz.

Laskovics Márió

Polgár Ákos a Végtelen vakáció – Távmunka és petsitting-kalauz stopposoknak című e-könyve bemutatóján

Fotó: Laskovics Márió

Polgár Ákos Végtelen vakáció – Távmunka és petsitting-kalauz stopposoknak című könyvét mutatta be múlt pénteken a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Az egyéni vállalkozóként, programozóként távmunkát végző fiatalember vetített képes előadással ismertette a februárban elektronikus formában közzétett könyvét, élményeit, a távmunkával járó életmód szépségeit, árnyoldalait.

Polgár Ákos a Végtelen vakáció – Távmunka és petsitting-kalauz stopposoknak című e-könyve bemutatóján. Fotó: Laskovics Márió

Polgár Ákos felelevenítette, hogy 2016 áprilisa óta utazik barátnőjével Európában, house- és petsittinget folytatnak, azaz külföldi háztulajdonosok otthonára és háziállataira felügyelnek, amíg a család távol van, mellette pedig egyedi szoftvereket fejleszt cégeknek.

Az utóbbi három évben Európa számos országában megfordultak, többek között Spanyolországban, Franciaországban, Hollandiában, többnyire autóval, de utaztak repülőgéppel, komppal. A leghosszabb idő két és fél hónap volt, amit egy helyben töltöttek. Hozzátette, ház- és állatfelvigyázás közben jobban asszimilálódnak az adott ország légköréhez, mint aki csak turistaként végigrohan a látványosságokon, vagy relaxál a tengerparton.

Polgár Ákos interaktívan osztotta meg tapasztalatait a távmunkáról és az utazásról a városi könyvtárban. Fotó: Laskovics Márió

A szerző felidézte, 2011-ben az ELTE-n programtervező informatikusként végzett, friss diplomásként, munkatapasztalat nélkül nem kapkodtak utána a munkahelyek. Az e-könyvben élettapasztalatait írta le arról, hogyan kezdett el önállóan dolgozni, illetve miként gondozzák a házi kedvenceket, haszonállatokat, tartják karban a házat, ahova felbérelik őket két utazás között. Hasznos olvasmány lehet tehát a munkavállalók számára, de mint mondta, akár azon munkáltatóknak is, akik szabadabb környezetet teremtenének irodai alkalmazottaiknak.

Nemcsak leírta élményeit, de jó tanácsokkal is igyekezett ellátni az olvasót. Például megosztotta tapasztatait a különféle közösségi gazdasági tevékenységekről, úgymint a telekocsizás és a kanapészörfölés (vendégágy), valamint Erasmus-tanulmányairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában