Kiemelkedő színvonalú mezőny

2019.05.20. 20:00

A legszebb ebek sereglettek fel a pápai kutyakiállításon

Akár egyszerre két megmérettetésen is elindíthatták kedvenc négylábúikat a gazdáik a várkerti egykori Vasas-sporttelepen megrendezett nemzeti kutyakiállításon. Az egész napos rendezvény során közel 1300 bírálatot bonyolítottak le.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor /Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A 2016 nyarán újjáalakított Ebtenyésztők Pápai Egyesülete által harmadik alkalommal megszervezett kutyakiállítás hivatalosan nemzeti (CAC) minősítésű volt, azonban az eseményen inkább a nemzetközi jelleg dominált, ugyanis a magyarok mellett nagyon sok külföldi kiállító, tenyésztő szerepelt a mezőnyben.

A pápai nemzeti kutyakiállításon mintegy 220 fajta ebet láthatott a közönség Fotó: Polgár Tibor/Napló

Érkeztek versenyzők például Ausztriából, Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából, a népes felhozatalról pedig elismert, nemzetközi bírói csapat mondott ítéletet. Délelőtt a Pápa CAC, míg délután az Esterházy Memorial CAC várta a nevezőket. Kísérőprogramként a jelenlévők láthattak például kutyasport-bemutatót és birkaterelést.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A pápai nemzeti kutyakiállítást Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester közreműködésével nyitották meg, a városvezető külön gratulált a szervezőknek a verseny nívós lebonyolításáért.

Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) elnöke elmondta, a színvonalas eseményre hazai viszonylatban átlag feletti számban érkezett nevezés, összesen csaknem 1300.

A négylábúakat elismert nemzetközi bírók értékelték Fotó: Polgár Tibor/Napló

Pop Emanuel Neculai, az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének elnöke kiemelte, idén mintegy 220 kutyafajtát láthatott a közönség a rendezvényükön, melyen közel félszáz pápai eb képviselte a házigazda várost.

Lovas Ferenc, a szervező civil egyesület alelnöke a Naplónak nyilatkozva nemzetközi mércével mérve is kiemelkedőnek nevezte a mezőny színvonalát, egyúttal hozzátette, hogy a látogatottsággal szintén teljes mértékben elégedettek lehetnek.

Fotó: Polgár Tibor /Napló

Kérdésünkre az alelnök megjegyezte, a következő esztendő júniusában nemzetközi (CACIB) minősítésű, többnapos kutyakiállítást szeretnének megszervezni a jól bevált helyszínen, a hajdani Vasas-sportpályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában