Zene

2024.05.30. 07:00

Dupla telt házas koncertet adott Csóton Peter Sramek

Peter Sramek Fonogram-díjas énekes, több tehetségkutató és szórakoztató műsor dobogós versenyzője lépett fel a csóti faluházban. A dupla telt házas előadásokon a közönség együtt énekelt és táncolt a népszerű előadóművésszel.

Haraszti Gábor

Sokáig emlékezetes koncerteket adott Peter Sramek Fotó: Haraszti Gábor

A szervezők eredetileg egy koncertet terveztek, ám miután a rajongók pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, még egy előadást hirdettek meg, amire szintén hamar elfogyott minden belépő. Peter Sramek 13 évesen, egy szlovák tehetségkutatóban énekelt először, később jelentkezett a Rising Star magyar műsorába, ahol harmadik lett. A Sztárban sztárban is szerepelt, ahol második helyezést ért el, a Csináljuk a fesztivált! hetedik évadát pedig megnyerte.

Sokáig emlékezetes koncerteket adott Peter Sramek Fotó: Haraszti Gábor

– Szeptemberben lesz pont tíz éve, amikor először beléptem a Rising Star ajtaján, és a rendezőnek, az egész stábnak nagyon tetszett az előadásom – emlékezett vissza az énekes. – Sikerült továbbjutnom az élő show-ba, ahol az emberek az első perctől megszerettek, ráadásul úgy, hogy nem beszéltem magyarul, szóval tíz évembe telt, hogy megtanuljam úgy a nyelvet, hogy tudjak beszélni a közönségemmel és a rajongóimmal. Az elmúlt egy évtizedben nagyon sok műsorban szerepeltem, visszatekintve úgy gondolom, az igazi áttörést a Sztárban sztár hozta meg, ahol Gáspár Laci mögött második lettem. Ezt követte a Sztárban sztár+1 kicsi, a Nagy Duett Keleti Andreával, ezzel párhuzamosan megjelentek dalaim, saját lemezeim.

A 2022-ben képernyőre került A Király című filmsorozatban Zámbó Jimmy énekhangjaként vállalt szerepet, aminek érdekében másfél évig gyakorolt, hogy a dalokat akcentus nélkül legyen képes magyar nyelven elénekelni. 

– Nagy munka volt. Az volt a célunk, hogy senki ne tudjon belekötni abba, hogy egy szlovák énekli a dalokat, mert nem akartuk azt, hogy Zámbó Jimmy valamilyen szinten akcentussal énekeljen. Ezt nagy munkával sikerült is elérni, hála istennek Fonogram-díjas lettem. Ha jól tudom, akkor az első szlovák származású ember vagyok Magyarországon, aki átvehette ezt az elismerést. Emellett A Király című filmzenei album aranylemez lett, és nagyon közeledünk a platinalemez felé is.

Fotó: Haraszti Gábor

Az előadó azt mondta, nem panaszkodik, hiszen rengeteg fellépése van, heti hét-nyolc alkalommal áll színpadra, olykor élő zenekari kísérettel, merthogy zenekara is van. Érzi a közönség szeretetét, nem volt ez másképp Csóton sem, ahol nagyon boldog volt, hogy olyan sokan voltak rá kíváncsiak, hogy dupla koncertet adhatott.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyi embert érdekel, amit csinálok, kíváncsiak rám. Hálás vagyok a közönségemnek és a rajongóimnak, hogy abból élhetek és azt csinálhatom, amit mindig is akartam, amit szeretek.

Peter Sramek nemrég új klippel és dallal is jelentkezett, melynek címe Légy jó mindhalálig. A szöveget Delhusa Gjon írta. Mint mesélte, a koncertezés mellett stúdiózik, hiszen készül az új lemeze, amit már biztosan várnak a rajongói. Csóton a nap végén a közös fotózás sem maradhatott el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!