Az Veszprémi Érseki Főiskolán

1 órája

Demencia: Ne feledd! Nap Veszprémben

Ne feledd! Nap Veszprém elnevezéssel memóriaszűrést és gondozási tanácsadást szerveznek október 28-án hétfőn 10-16 óráig a Veszprémi Érseki Főiskola épületében a veszprémi és környéki lakosságnak. A Feledhetetlen Alapítvány mobil demencia tanácsadója azt a célt szolgálja, hogy az ország számos pontjára elvigye az ingyenes szűrési programot, a gondozás gyakorlati bemutatójának demonstrációs eszközeit, illetve a program szakembereit.

Juhász-Léhi István

Ne feledd! Nap program célja általános szív-érrendszeri, érzékszervi és memóriaméréssel felhívni a figyelmet a megelőzés lehetőségeire, és a magas rizikócsoportba tartozóknak lehetőséget biztosítani a demenciaszűrésre. A Ne feledd! Veszprém program az Alzheimer Autó országjárásának következő állomása. Az autó a memóriaméréshez, demenciaszűréshez szükséges egészségügyi eszközöket és az alapítvány munkatársait szállítja. Az eseménnyel a megelőzést, az érintettség korai felismerését és a demenciával érintettek jólétét segíti az alapítvány. 

A Feledhetetlen Alapítvány mobil demencia tanácsadója azt a célt szolgálja, hogy az ország számos pontjára elvigye az ingyenes szűrési programot
A Feledhetetlen Alapítvány mobil demencia tanácsadója azt a célt szolgálja, hogy az ország számos pontjára elvigye az ingyenes szűrési programot
Forrás: wellcomeimages.org

A program lebonyolítói az alapítvány munkatársai mellett a Nem vagy egyedül! Támogatói Kör memóriakövetei, akik arcukat, szakértelmüket, érintettségüket adják a program sikeréhez. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program szervezői elméleti és gyakorlati, illetve lelki támogató tanácsokkal is segítenek a családi gondozóknak.

Az egészségnapot a Feledhetetlen Alapítvány szervezi a Nem vagy egyedül! Támogatói Kör közreműködésével az Alzheimer autó veszprémi programjaként a Veszprémi Érseki Főiskola együttműködésével.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában