Pannon Köztér

2 órája

Népszerű a Generációs Híd kreatív műhely

A Pannon Köztér szervezésében valósult meg az EKF keretében immár harmadik éve működő Generációs Híd programsorozat, amelynek célja, hogy különböző generációk találkozzanak, s a közös téma vagy tevékenység során párbeszéd, tapasztalatcsere, tudásátadás induljon el, hiszen mindegyik korosztály tud valami újat átadni egymásnak. A régi nagy családokban ez automatikusan megvalósult – vezette fel a programot köszöntőjében Rácz Nóra szervező, a Generációs Híd programsorozat háziasszonya.

Jákói Bernadett

Az érdeklődők a méhviaszos újraszalvéta készítését sajátították el Rácz Nóra vezetésével Fotó: Jákói Bernadett

A jelenlegi mikrocsaládokban erre nincs lehetőség, ezért is hívták életre ezt a programsorozatot. Különböző témákat igyekeznek a szervezők kiválasztani, de a legjobb műfajnak eddig a workshop bizonyult, mivel itt konkrét gyakorlati tevékenység van jelen, amely során az egymás számára ismeretlen résztvevők óhatatlanul is kommunikálnak. A kézműves, kreatív délutánok alkalmasak a személyes találkozásokra, idén negyedik alkalom volt az intarziakészítés, a díszítőfestő workshop, majd a csigatészta mellett méhviaszos újraszalvétát is készíthettek az érdeklődők. Az idősebbek tudják, hogy milyen divatosak és praktikusak voltak a viaszos termékek, terítők vagy az esőálló ruhák. Ez a mai méhviaszos technika egy új ötletet hozott a családok mindennapjaiba, szalvétát, csomagolóanyagot készíthettek a fiatalok és idősebbek együtt. Idén még két érdekes műhelybe hívják a résztvevőket: ütőfás módszerrel mézeskalácssütésre, majd az év utolsó programjaként fafaragással ismerkedhetnek meg a generációs műhely alkotói. 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában