Nagy kihívás előtt áll

2024.09.05. 11:37

Szilágyi Áron: szerettem volna a kisfiammal labdázni, és vívóként is van még feladatom

Bár nem tudta harmadszor is megvédeni egyéni bajnoki címét a párizsi olimpián a háromszoros ötkarikás győztes Szilágyi Áron, ám a kardcsapat tagjaként így is ezüstéremmel térhetett haza a játékokról. Az ott jelentkező sérülése miatt megoperálták a kardvívót, aki mint elmondta, pályafutása legnagyobb kihívása előtt áll, és még elég erőt érez magában, hogy a következő években vívóként továbbra is helytálljon a páston.

MW

Szilágyi Áron azt mondta, hogy élete legnagyobb kihívása előtt áll

Forrás: MW

Fotó: Csudai Sándor

A magyar férfi kardcsapat Olaszország elleni olimpiai negyeddöntőjében, majd később az elődöntőben, illetve a Dél-Korea ellen elveszített fináléban is jól látható volt, hogy valami nincs rendben Szilágyi Áronnal – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

A klasszis sportoló később elárulta, hogy több éve krónikus gyulladással küzd az Achilles-ín csontos tapadásánál, ami a legrosszabb pillanatban lobbant be az olimpián.

Nagy kihívás előtt áll

Az olimpia lezajlott, a kardcsapat ezüstérmet nyert, Szilágyi Áron pedig szerdán egy kórházi ágyon készült képpel illusztrált Facebook-posztot közölt az állapotával kapcsolatban  – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Szerencsére a felfokozott lelkiállapot, az adrenalin és a fókuszáltság nem engedte, hogy a fájdalom hátráltasson a páston, de egyértelművé tette, hogy erre a problémára hosszú távon megoldást kell találni. Specialistákkal egyeztetve a műtéti beavatkozás mellett döntöttünk

– közölte Szilágyi Áron. 

Az operációt kedden elvégezték a Budai Egészségközpontban. A Vasas 34 éves versenyzője kitért a folytatásra is – írta meg az Origo.

A rehabilitációt kétszeresen ösztönözve kezdem meg. Egyrészt szeretnék a kisfiammal minél hamarabb szabadon rohangálni a játszótéren, labdázni a kertben vagy bringázni a parkban, másrészt úgy érzem, a páston, vívóként is van még feladatom a következő években. A megfelelő állapot visszanyerése biztosan az egyik legnagyobb kihívás lesz a pályafutásomban, de érzek erőt ennek a harcnak a megvívásához

– írta posztjában a háromszoros olimpiai bajnok magyar sportoló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában