forma-1

2018.03.01. 19:07

Hamilton volt a leggyorsabb a teszt negyedik napján

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb az idei Forma-1-es szezon első kollektív tesztjének negyedik napján a Barcelona melletti montmelói pályán.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives at the Circuit de Catalunya on February 26, 2018 in Montmelo on the outskirts of Barcelona during the first day of the first week of tests for the Formula One Grand Prix season. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Jose Jordan

A Mercedes címvédő, négyszeres világbajnok brit pilótája közepes keverékű abroncsokkal 1:19.333 perccel autózta a legjobb kört. Őt a belga Stoffel Vandoorne (McLaren, 1:19.854) követte, aki az F1-ben eddig még nem használt hiperlágy gumikkal tesztelt. A harmadik legjobb eredményt lágy gumikon a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari, 1:20.241) érte el.

Mivel az előző napon a hideg idő és a havazás miatt nem tudtak gyakorolni a csapatok, az enyhülést kihasználva csütörtökön mindannyian sokat köröztek. A csapatok összesen 1101 kört tettek meg, szemben a hétfői 725-tel, a keddi 736-tal és a szerdai 17-tel.

A negyedik napi tesztet kétszer félbeszakították rövid időre a svéd Marcus Ericsson (Sauber), majd a holland Max Verstappen (Red Bull) kicsúszása miatt.

Hétfőn Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája, kedden pedig Vettel volt a leggyorsabb.

A Forma-1-es szezon a március 25-i Ausztrál Nagydíjjal rajtol.

Borítókép: Hamilton a montmelói pályán.

AFP PHOTO / Jose Jordan

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!