Nyaralás

2024.07.02. 18:48

Külföldön? A Balatonnál? Gyógyfürdőn? Hol nyaralnak a Veszprém vármegyeiek?

A külföldre utazók számára Dél- és Délkelet-Európa változatlanul kedvelt célpont. Ráadásul idén nőtt a külföldre utazók száma is. Viszont azok a Veszprém vármegyeiek, akik idehaza pihennének, leginkább a gyógyfürdőket preferálják. Az egész országot nézve pedig elmondható, továbbra is legvonzóbb célpont a Balaton és környéke. Szakembereket, nyaralni indulókat kérdeztünk.

Veol.hu

Nagyon keresett utazási, nyaralási célpontok idén a görög szigetek, már ami a repülős utakat illeti. Erről Padi-Nagy Kitti, a tapolcai székhelyű Álomutazás Travel Kft. cégvezetője tájékoztatta lapunkat megkeresésünk nyomán. Mint elmondta, sokan választják ezen a nyáron Görögországot, több más mellett hódít Kréta, Korfu, Rodosz, valamint a törökországi üdülőhelyek is kifejezetten keresettek a repülős utak körében. Ami az autóbuszos lehetőségeket illeti, jelentős az érdeklődés, ám a leggyakrabban Görögország északi részét vagy Spanyolországot célozzák be maguknak a jelentkezők. Persze sokan vannak, akik szívesebben indulnak útnak saját gépkocsival, értelemszerűen az előzőekhez képest közelebbi célpontok választásával. Az autósok körében most is hódít Észak-Olaszország, így többek között Bibione, Lignano, Caorle, Jesolo a nyaralás helyszíne. Padi-Nagy Kitti hozzátette, hogy jellemzően egyhetes nyaralásokról van szó, ügyfeleik pedig Tapolca, Sümeg és Keszthely vonzáskörzetéből érkeznek hozzájuk. Tevékenységüket az internetes felületen számos pozitív komment fémjelzi.

Sokan választják ezen a nyáron Görögországot
Sokan választják ezen a nyáron Görögországot
Forrás: smartlinetravel.hu

Nőtt az igény a külföldre utazás iránt

Megkérdeztük Omász Katalint, a veszprémi Excellence Travel ügyvezetőjét is, aki nagyon vegyes utazási kedvről számolt be. Megerősítette, hogy a dél- és kelet-európai országok igen kedveltek, különösen Görög- és Törökország, Montenegró vagy Bulgária, valamint Egyiptom, ahova búvárcsoportok indulnak. – Mindezek repülőgépes utazások szállással, apartmannal, de az egyéni utazások között is Dél-Európa vezet, Horvát- és Olaszország a legkedveltebb – mondja Katalin. Arról is beszámol, a határainkon belüli célpontokat választók körében – ha az egész országot nézzük – változatlanul a Balaton és környéke viszi el a pálmát, a veszprémiek és a környékbeliek pedig szívesen utaznak el gyógyfürdőkhöz, például Hajdúszoboszlóra, Bükfürdőre. Nagy sláger a Tisza-tó; összességében úgy látja, a nagyvárosok helyett inkább a zöldbe, a természetes környezetbe vágynak az emberek. – Azt tapasztaljuk, idén nőtt az érdeklődés külföldi utak iránt, és örömmel mondhatom, a nyaralni indulók nem feledkeznek meg az utasbiztosítás megkötéséről, amit egyébként javasolunk is, hiszen nagy segítség, ha bármi történik. 

A dél- és kelet-európai országok igen kedveltek, különösen Törökország
A dél- és kelet-európai országok igen kedveltek, különösen Törökország
Forrás: otptravel.hu

Megkérdeztünk egy ajkai hölgyet is, aki kész az idei tervekkel, sőt, utaztak is már. Harczi Ilona évek óta rendszeresen kirándul unokájával, a tizenöt éves Hunorral. Idén már két alkalommal jártak Ausztriában egy-egy napot, megnézték Grazot, a Zöld-tavat és a Lurgrotte cseppkőbarlangot. Legközelebb augusztusban a Semmering-vonalon vonatoznak, és Mariazellben néznek szét. Ica férjével, Jóskával minden évben pihen nyáron Hévízen, az unoka oda is velük tart, sőt, idén az őszi szünetben Zalakaroson is fürdenek majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában