Gazdaság

2011.09.14. 16:16

Vasasok: Ideje lesz felébredni!

Veszprém - Mertünk nagyot álmodni, de most ideje felébredni! A Vasas Szakszervezeti Szövetség fújja az ébresztőt. Országos aláírásgyűjtő akciót szerveztek.

Tremmer Tamás

Szerdán a veszprémieket is megszólították. A vekker hangjára sokan összerezzentek. Meglepő volt az utcai forgatagban az éles csörgés. Stílszerűen ezzel indult a Vasas Szakszervezeti Szövetség szerdai sajtótájékoztatója, amelyet Veszprémben a hotel előtt - az aláírásgyűjtéssel egy időben - tartottak.

- A bőrünkre megy! Ébresztő, Magyarország! - közölte elszántan Spieglné Balogh Lívia, a Vasas alelnöke.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a szövetség július 6-án Győrben országos aláírásgyűjtési akcióba kezdett a magyar állampolgárok, a társadalom, a munkavállalók jogaiért. Az akcióban részt vesz a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) is, a veszprémi aláírásgyűjtésben szakszervezeti aktivisták csatlakoztak.

- Fel kívánjuk hívni mindenki figyelmét arra, ami az országban az elmúlt 1,5 évben történt. Nem mehetünk el szó nélkül az egész társadalmat érintő változtatások mellett. Nehéz a devizahitelesek, a munkanélküliek, a kismamák, a nyugdíjasok helyzete. A Munka törvénykönyve tervezett módosításával a munkavállalókat rabszolgasorba taszítják. Elég! - nyomatékosított Spieglné Balogh Lívia.

A nyár folyamán közel ötvenezer magyar állampolgár erősítette meg aláírásával a tiltakozó petíciót. 

Az alelnök elmondta, egy évig folytatják a konzultációt, ez idő alatt a lehető legtöbb aláírást össze kívánják gyűjteni. Az ország bármely pontjára elmennek, ahonnan munkavállalói megkeresést kapnak. A munkahelyeken az alkalmazottak a jövőben kis kék szalagot fognak viselni, hogy ezzel fejezzék ki szolidaritásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!