Foci

2011.06.30. 14:35

Tataiéktól elköszöntek

Veszprém - Csütörtökön lejárt az a határidő, amit a Veszprém FC NB II-es labdarúgó együttes vezetői adtak meg arra vonatkozóan, hogy a bajnokság vége előtt két fordulóval felfüggesztett Tatai József és Boromisza Gábor sorsa miként alakul tovább.

B. Virág Rita

- Még a június 30-ai határidő előtt megkeresett ben- nünket a két játékos és közölték, hogy a továbbiakban nem szeretnének nálunk játszani - kezdte Cseresznyés Péter sportigazgató. - Tatai Józsefnek és Boromisza Gábornak egyaránt 2012. június 30-ig szól a szerződése, így a mi beleegyezésünk is szükséges ahhoz, hogy klubot váltsanak. De erről egyelőre még igen korai beszélni, hiszen a VFC-t egyetlen magyarországi egyesület sem kereste meg - hangsúlyozta a klubvezető.

Tatai József elmondta, egy héttel a felfüggesztés után beszéltek a VFC vezetőivel és akkor azt az ígéretet kapták, az egyesület nem gördít majd akadályt eléjük.
- Ugyan élő szerződéssel rendelkezem, de remélem, sikerül máshol folytatnom. Jelenleg semmiképpen sem szeretnék Veszprémben játszani, de talán néhány év múlva még visszatérek - közölte Tatai, aki azt is megerősítette, több NB II-es, NB III-as érdeklődő is akad, aki szívesen látná a soraiban, így például az ajkaiak, vagy a balatonfürediek is.

 

 

Boromisza Gábor is egyet értett barátjával, miszerint a jövőjét nem a Veszprém FC színeiben képzeli el.
- Az élő kontraktus nagyban megnehezíti a váltást, ám bízunk a vezetők korrektségében. Egyelőre nem tudom, hol folytatom, azonban a napokban pont kerülhet az ügyem végére - húzta alá a középpályás.

Cseresznyés Péter sportigazgató azt is elmondta, immáron hivatalossá vált, hogy két kolumbiai labdarúgóval, Alex Schleerrel és Daniel Gomez Mesaval 2013. június 30-ig szóló megállapodást írtak alá. Előbbi 26 éves, a közzéppálya tengelyében játszik, pontos labdákkal segíti a támadásokat, erős fizikumú. Utóbbi 23 éves gólratörő baloldali szélső, akinek egyik legfőbb erénye a gyorsasága.

- Hevesi-Tóth Tamással egyelőre szóban állapodtunk meg, eszerint további egy évig erősít majd minket. A Veszprém FC-nél június 14-ig kaptak pihenőt a játékosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!