Érdekes tizenegyes is borzolta a kedélyeket

2024.06.26. 19:54

Szakadó esőben ikszelt egymással Szlovákia és Románia

Nem döntetlenre játszott egymás ellen Szlovákia és Románia a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó fordulójában, de végül iksze zárult az összecsapás.

Kvanduk Bence

Volt, hogy a pályát is alig lehetett látni az esőtől

Fotó: AFP

Sokan gondolták, hogy Szlovákia és Románia majd nem kockáztat egymás ellen, hiszen egy döntetlennel mindkét együttes továbbjuthatott volna a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjából a legjobb tizenhat közé, s ezért akár egy az angolok legutóbbi meccséhez hasonló unalmas 0–0-val ér majd véget a meccs. 

Nos, azoknak akik így hitték, már a 24. percben csalódniuk kellett. A szlovákok a jobb oldalon vezettek támadást, egy visszagurított labdát Kucka kapásból az ötös bal sarkára ívelt. A beadása tökéletesen kanyarodott, s Duda is érkezett, aki visszafejelte a labdát a kapu bal oldalába.

A románok persze tudták, hogy a vereség akár azt is jelentheti, hogy csoport negyedikként ők biztosan búcsúznak a kontinenstornától, s feljebb lépett az egyenlítés érdekében. Egy jobb oldali betörésnél Hagit buktatta Hancko, amiért büntetőt ítélt a játékvezető a videobíró segítségével. Az ítélet érdekessége, hogy egyértelműen a tizenhatoson kívül volt az első kontakt a védő és a támadó között. Azonban, ha már tizenegyest kapott Románia, azt értékesítette is. Razvan Marin kegyetlenül lőtte a labdát a jobb felsőbe. Dubravka ha eltalálja az irányt, se érhette volna el a labdát.

A fordulást követően óriási vihar csapott le Frankfurtra, s szakadó esőben folytatódott az összecsapás, de így még veszélyesebbé vált minden kísérlet, mert a labda egyre kiszámíthatatlanabbul viselkedett a pattanásokat követően. A két együttes pedig nem vett vissza, legalábbis a románok sokat tettek azért, hogy ismét betaláljanak, de a szlovákoknak is volt veszélyes lövésük.

Több találat végül nem esett, s így kéz a kézben jutott tovább a legjobb tizenhat közé a két nemzet.

Labdarúgó Európa-bajnokság
E csoport, 3. forduló
SZLOVÁKIA–ROMÁNIA 1–1 (1–1)
Frankfurt, Deutsche Bank Park. Vezette: Daniel Siebert (német).
SZLOVÁKIA: Dubravka – Pekarik (Gyömbér, 90+2.), Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (Bero, 90+2.) – Schranz (Duris, 78.), Strelec (Bozenik, 70.), Haraslin (Suslov, 70.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona.
ROMÁNIA: Nita – Ratiu, Dragustin, Burca, Bancu – M. Marin – Hagi (Man, 66.), R. Marin (Rus, 86.), Stanciu, Coman (Sorescu, 58.) – Dragus (Puscas, 66.). Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu.
Gólszerzők: Duda (24.), ill. R. Marin (37. – büntetőből).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában