Húsz százalékkal kevesebb influenzás a megyében

Veszprém megyében húsz százalékkal kevesebben fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten, mint egy héttel korábban - tájékoztatott a megyei kormányhivatal népegészségügyi szerve csütörtökön.

MTI

A közlemény szerint százezer lakosból a múlt héten 280 ember volt influenzás, így a megbetegedési arány még mindig a járványt jelentő küszöbérték felett van. A legtöbb megbetegedést az ajkai kistérségben regisztrálták.
   
A kórházba kerülő új betegek száma 25 százalékkal csökkent, a múlt héten a megyében összesen 12 új beteget vettek fel influenzás panaszokkal. Varga Erika megbízott megyei tiszti főorvos tájékoztatása szerint az influenzás betegek fele 15 év alatti gyermek. A megye kórházainak minden osztályán továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
   
A jelenlegi influenzaszezonban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) 48 olyan halálesetről értesült, amely influenzaszerű megbetegedéssel hozható összefüggésbe. A múlt héten még 35 halálos áldozatról számoltak be, vagyis egy hét alatt 13 ember halt meg, akinek a halálában közrejátszhatott az influenza. Ismét az
A(H1N1) vírus okozott haláleseteket. Az elhunytak 80 százaléka a fokozottan veszélyeztetettek csoportjába tartozott.
   
Az ÁNTSZ szerdai közlése szerint az influenzások száma csökkent ugyan, de a járványnak még nincs vége, az Fejér megyében például "még mindig tombol". Ott a múlt héten 20 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzás panaszokkal, mint egy héttel korábban. Sok a beteg Pest és Békés megyében is. Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében viszont látványos visszaesést tapasztaltak, 60-70 százalékkal fordultak kevesebben orvoshoz a múlt héten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!