Bajnokok a lövészek

Balatonfűzfő - A koronglövők több országos bajnokság eseményét is lebonyolították már, egyetlen szakág vetélkedése van még hátra a programból. A Balatonfűzfői Lövész Egylet sportolói kiválóan teljesítettek az eddigi versenyeken.

Novothny Ottó

Az olimpiai skeet számban Somogyi Árpád megvédte bajnoki címét, a rossz időben is magabiztosan győzött a fűzfői sportlövő. Ráadásul csapatban is a Balaton parti klub egysége diadalmaskodott. A  juniorok között a mindössze tizennégy esztendős Somogyi Márton a negyedik helyet szerezte meg.

Skeet Ob végeredmény:
1. Somogyi (Balatonfűzfői Lövész Egylet) 113+22=135,
2. Turák (Honvéd Bolyai) 116+18=134,
3. Kupai (Dabas) 113+20=133.

Csapatban:
1. BLE (Somogyi, Lengyel György, Tomecz András) 324,
2. H. Bolyai 309,
3. Kőröstarcsa 264.

A dupla trap országos bajnokságon papírforma eredmény született, az mostanában éppen angyalföldi színekben versenyző és a győzelmet megszerző  Gerebics Roland állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Ebben a mezőnyben ifj. Szollár András KO szétlövés után előzte meg klubtársát, a szintén fűzfői Palkovics Andrást.

Dupla trap Ob végeredmény:
1. Gerebics (Angyalföld) 133+44=177,
2. ifj. Szollár 121+41=162,
3. Palkovics (mindketten BLE) 122+40=162.

A korongvadász szakágnak három változatát is lövik a versenyzők, valamennyiben rendeznek országos bajnokságot.

A vegyeskorong versenyen a soponyai Magyar Csaba szerezte meg az első helyet, míg Palkovics ezüstérmet érdemelt ki.

Csapatban azonban itt is a Balatonfűzfői Lövész Egylet nyert (Somogyi, Lengyel, Palkovics) 184 találattal, megelőzve Soponyát (184, a jobb utolsó sorozat döntött a házigazdák javára) és a 179 korongot levadászó Visegrádot.

A vadászok skeet kategóriájú vetélkedőjében a szombathelyi Bokor Bálint (96 találat) lett a bajnok, Somogyi (96, KO-ban 2:1-re a vasi győzött) a második helyen zárt.

Putz István a válogatott koronglövők és persze a balatonfűzfői traposok szakvezetője elmondta, hogy eddig tökéletesen elégedett a tapasztalatokkal, a Balatonfűzfői Lövész Egylet sportolói egyéniben és csapatban is két olimpiai szakág (trap, skeet) aranyérmeit is megszerezték, de emellett a többi versenyszámban is rendre a dobogó valamelyik fokára állhattak fel.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!