Horror a wc-n

Japán - A Kör című kultikus horrorfilm írója, Koji Suzuki új regénnyel jelentkezett, amely egy gonosz szellem által megszállt wc-kagylóról szól - a történet stílszerűen csak wc papíron olvasható.

Szausev Xénia

Koji Suzuki japán egy legnépszerűbb horrorírója, ő jegyzi a Kör című horrorfilmet is, amely a szigetországbeli siker után Hollywoodot is megjárta - így lett világhírű a halálos videókazetta hátborzongató története.

Suzuki Drop című (magyarul talán "Csobb" lehetne), kilencfejezetes regényének főszereplője egy gonosz kísértet, aki egy wc-kagylóban lakik - írja a Telegraph.

Legújabb gyomorforgató írása azon a japán babonán alapszik, miszerint kísértetek és gonosz szellemek a ház legkisebb szobájában laknak. A szülők még manapság is azzal ijesztgetik a rossz gyerekeket, hogy egy szőrös kéz ragadja meg őket a wc-n ülve, és rántja le a őket a sötét vízbe, ha nem viselkednek jól.

A regényt megjelentető Hayashi papírgyár korábban is eltért már a hagyományos wc-papír mintáktól, például hasznos teendők olvashatók rajtuk földrengés, és más természeti katasztrófák esetén. Suzuki regényét kékkel nyomtatják, és vérre emlékeztető vörös pacákkal tarkítják. Egy wc-guriga 210 jenbe (nagyjából 450 forintba) kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!