Internetes félreértés

<b>Várpalota</b> - Egy hibás idézetért megkövette a Palotai Turul Társaságot <em>Falussy Sándor</em>, a városi szocialista frakció vezetője.

Szabó Péter Dániel

A várpalotai testület hétfői ülésén napirend előtt kért szót Helt Tamás képviselő, aki a bevezetőben említett civil szervezet tagjaként, annak nevében reagált a Palotai Turul Társaságot ért támadásokra. 

Ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, a decemberi testületi ülésen Falussy Sándor egy a társaságnak tulajdonított internetes honlapról idézve szégyenletesnek tartotta, hogy az általa szélsőségesnek tartott Palotai Turul Társaság képviselte a várost Szlovákiában, egy körmöcbányai rendezvényen. 

Helt Tamás, a szervezet elnökének, Gágó Zsoltnak a levelét idézve elmondta, a decemberi felszólalás Falussy Sándor részéről szándékos félrevezetés volt, hiszen a képviselő által említett szöveg nem szerepel a palotai szervezet honlapján, hanem egy Győr-Moson-Sopron megyei turul társaság internetes portálján olvasható.  

Több fórumon is szélsőségesnek titulált, ám véleményünk szerint pártok felett álló civil szervezetünknek nincsenek törvénybe ütköző cselekedetei, a jelenlegi hatalom elleni bejelentett tüntetések szervezése mellett tucatnyi kulturális rendezvény, így Balassi-fesztivál vagy a Történelmi Zászlók Találkozója köthető a nevünkhöz. Ezek hírnevet és ismertséget hoztak a városnak - szögezte le Helt Tamás.

Falussy Sándor válaszában megkövette a civil szervezetet, ám felhívta a figyelmet arra, hogy a közel azonos nevű egyesület weblapja félreértésekre adhat alkalmat. 

Hangsúlyozta továbbá, hogy a Palotai Turul Társaság honlapján továbbra is olvasható a Deák Istvánné országgyűlési képviselőt gyalázó szöveg, amelyet a szervezet fizetett hirdetésként is megjelentett a városi lapban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!