Civilek webes közössége

<b>Veszprém</b> - CivilHangÁr néven új internetes közösségi portál kezdte meg működését ma. A cél a civilek és a média közötti kapcsolat erősítése, valamint a szervezetek közötti információáramlás segítése.

Szabó Péter Dániel

- Önmagát generáló weboldalként fog működni a CivilHangÁr, amelynek keretet a Szabad-Sajtó Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint az Infornax által a Nemzeti Civil Alapprogramban nyert pályázati pénzből létrehozott internetes felület adja, míg a tartalom egy részéért a reményeink szerint aktív civil szervezetek felelnek majd -mondta el a sajtóbemutatón Pethő Imre, a program koordinátora. 

Az új közösségi oldal négy részre oszlik. A hírek/programok, valamint a civil adatbázis rovatba a megyeszékhely szervezetei tölthetik fel adataikat, programjaikat, míg a helyi médiakapcsolatok, valamint oktatási anyagok rovatért az üzemeltetők felelnek. 

Utóbbi funkció által a www.civilhangar.hu címen elérhető oldal egyfajta távoktatási szerepet is betölt, hiszen a program során tartott, a civil szervezeteknek szóló előadások itt írott formában is elérhetőek, letölthetőek lesznek. 

Az oldal indulása lőtt egyébként tucatnyi civil szervezet jelezte, hogy aktív részese kíván lenni a „hangárnak”, ők külön képzés keretében ismerhették és ismerhetik meg a portál működését, adataik feltöltésének rendszerét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!