Átalakult januártól - Változások a vám- és pénzügyőrségnél

<b>Székesfehérvár</b> - Átalakult és megváltoztak a szervezeti egységek a Vám-és Pénzügyőrség Közép-dunántúli Regionális Parancsnokságán. A változásokról ma tartottak sajtótájékoztatót a regionális parancsnokságon.

Németh F. Bernadett

A fővámhivataloknál, vámhivataloknál, kirendeltségeknél azonos szervezeti és hatásköri elvek alapján a Vám- és Pénzügyőri Hivatal elnevezés utal a vám-, jövedéki-, adózási és határrendészeti feladatok ellátására. 

A változások fő célja a szolgálatszervezés hatékonyabbá tétele mellett az adminisztrációs terhek csökkentése mind az ügyfelek, mint a hivatalok számára, így a testület szolgáltató jellegének erősítése, tudtuk meg.  

A szervezeti változások érintik a mélységi ellenőrzési rendszert is, amelynek kialakítása az európai uniós csatlakozás egyik kiemelt feladata volt. 

Az új szabályozás biztosítja a régiók teljes területére vonatkozó rugalmas ellenőrzési jogosítványt a Vám- és Pénzügyőri Hivatalokon belül működő mélységi ellenőrzési csoportok számára, egységes eljárási és bevetési gyakorlattal. 

2009. január 1.-től a Nyomozó Hivatalok a Regionális Parancsnokságok felügyelete alatt működnek. További részletek a szombati Naplóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!