A nyár és a kora ősz előnye, hogy akkor a szabadban süthetünk, főzhetünk, s főként barátainkkal, rokonaikkal együtt. Minden ilyen találkozás alkalom a saját tudás bizonyítására, ugyanakkor az ötletek cseréjére is.
Veszprém - Sokan őrzik otthon édesanyjuk, nagymamájuk receptjeit, s esküsznek az abban leírtakra. A legtöbb családban hagyománya van az ünnepi ételeknek.
Negyedszer rendezték meg a Diófás főzőversenyt Noszlopon, a település központjában található ligetben. Megyénkben talán nincs is még egy olyan belterületi közpark, amelyik ennyire alkalmas lenne a közösségi rendezvények, a főzőversenyek helyszínének. Árny
Zsanna-Manna finomságot minden édesszájú kóstolt már legalább egyszer: a vegyszer-, liszt- és tojásmentes finomságok szabadalmaztatója most édes savanyúságokkal rukkolt elő.
A Naplót is kiadó Pannon Lapok Társasága a közelmúltban megjelentette az olvasóink receptjeiből témák szerint összeválogatott harmadik kötetét, a Könnyű, nyári ételek könyvét.
Főzőversenyeken és közösségi rendezvényeken nagy valószínűség szerint találkozunk Révfülöpön Molnár Attiláné Irmával, hiszen közösségi ember és imád főzni. Utóbbi tevékenység kikapcsolja, pihenteti. Fodrász lévén, a vendégeivel is gyakran cserél recepteke
Ha az előítéletes gondolkodásmódot követjük, nehezen tudjuk elképzelni azt, hogy a lángos-palacsinta-hekk bűvös trió mellett valamely magasabb rangú étel is kijöjjön egy balatoni büfé konyhájából.
Néhány hónapja számoltunk be arról, hogy Magyar Mariann veszprémi grillázskészítő egy gasztronómiai versenyen aranyérmet kapott. Azóta indult a grillázskészítők szövetségének versenyén és aranyérmet kapott.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) a közelmúltban a Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén az Új Tanyacsárdában szervezte meg a mestervacsoráját, melynek keretében a gasztronómiai szakmák legjobbjait avatták mesterré. Megyénkből egyedülállóan sok je