Receptek
2016.04.10. 09:10
Nagymama almáspitéjének titka
Moór Lajosné hetente kétszer-háromszor is készít süteményt.
Napló-információ
Nagymama almáspitéje
Hozzávalók: alma, 50 dkg liszt, 16 dkg zsír vagy margarin, 14 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 sütőpor, só, reszelt citromhéj, tejföl.
Az almát megpároljuk, fahéjjal ízesítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük tíz percre. Rátesszük a tölteléket, majd a másik lapot. Villával megszurkáljuk. Fél órát sütjük közepes lángon.
Az elősütés garantálja, hogy nem vizesedik át a tészta több nap után sem.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre