Belföld

2012.03.26. 15:05

Halálos tűz a Becehegyen

Becehegy - Egy ember életét veszítette a hétfő kora délutáni tűzben, a Balatonederics és Balatongyörök közötti Becehegyen.

Szijártó János

Egy nádfedeles lakóház gyulladt ki, majd a tűz az erős szél következtében átterjedt a szomszédos nádfedeles lakóházra. A tűzben egy férfi holttestére bukkantak a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók.

Egy éppen arra autózó tapolcai házaspár vette észre, hogy a 71-es főút közelében füstölög az egyik ház teteje. Megálltak és azonnal hívták a tűzoltókat, akik nagyjából 20 percen belül a helyszínre értek. Az oltás megkezdése után aztán már a szélesebb vonzáskörzetből is érkeztek a katasztrófavédelmi egységek, mentővel, rendőrséggel együtt.

Az először kigyulladó épület tulajdonképpen az oltás ellenére is teljesen leégett. Itt találták a halottat és mellette élettelen kutyáját. A másik épület is nagyon megrongálódott, ugyanis a szél erőteljesen táplálta a lángokat. A környékbeli épületek, a közeli erdő védelme érdekében tűzoltó egységek foglaltak el, s biztosítottak minden stratégiai pontot.

A Zalai Hírlap információi szerint két gázpalack is felrobbant az egyik épületben, ugyanonnan még három gázpalackot kellett kihozniuk a lánglovagoknak.

Hétfőn nem ez volt az egyetlen tűz Veszprém megyében. Hajnalban leégett egy 120 négyzetméteres nyaraló Alsóőrsön, Sóly külterületén pedig húsz hektáron égett le a száraz fű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!